'Er zijn dit jaar geen stoute kinderen!'

zaterdag 18 november 2017
Foto: Ketnet - © VRT 2017

Vandaag iets na half twee meerde Sinterklaas met zijn gevolg aan ter hoogte van het ponton aan het Steenplein in Antwerpen waar hij verwelkomd werd door zijn goede vriend Bart Peeters en door Antwerps burgemeester Bart De Wever.

De vraag van vandaag: Zijn er stoute kinderen? Na een stoet van anderhalf uur langs de wachtende kinderen via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt, was het dan eindelijk zover. De 12.000 aanwezigen zouden te weten komen of er dit jaar stoute kinderen waren. Iedereen werd nog even in spanning gehouden want even leek het erop dat er dit jaar toch enkele kinderen stout geweest waren.

Zo was er de vierjarige Nora, die haar opa overreden had met een tram die ze bovendien nog eens gestolen had. Zwarte Piet kon Sinterklaas snel geruststellen. Nora overreedde haar opa om samen met de tram naar de dierentuin te gaan.

En dan was er nog Joost, een jongen van zes jaar, die zijn zusje 'naar de andere wereld geholpen had'. Piet wist natuurlijk wat er écht gebeurd was. Het kleine zusje van Joost speelde een computerspelletje van Ketnet en Joost had haar geholpen om naar een andere wereld te geraken.

En dan werd het toch nog even heel spannend toen Sinterklaas in zijn grote boek las dat er een vierjarige jongen zijn oma had omgebracht. Gelukkig was Zwarte Piet er: hij verduidelijkte dat dit kind zijn oma een kom muësli had gebracht.

Uiteindelijk kwamen dan toch de verlossende woorden: er zijn geen stoute kinderen dit jaar!

De Intrede werd live uitgezonden op Eén en Ketnet maar voor wie het gemist heeft; zaterdag om 18.00 uur, zondag om 8.00 uur en woensdag om 13.35 uur zendt Ketnet de Intrede nog eens uit. Op woensdag is dat met Vlaamse Gebarentaal.

De tv-première van 'Ay Ramon!'
'Ay Ramon!' gaat over de mysterieuze verdwijning van het paard van Sinterklaas en zijn verzorger Ramon tijdens de reis vanuit Spanje naar Vlaanderen, en de gevolgen daarvan voor de Sint, Zwarte Piet en hun vrienden. De film kwam tot stand met de medewerking van Jan Decleir, Pieter Embrechts, Frans Van der Aa, Lucas Van den Eynde, Els Dottermans, Tom Van Dyck, Adriaan Van den Hoof, Evelien Bosmans, Matteo Simoni  en vele anderen

Voor wie er niet genoeg van kan krijgen, zendt Eén aansluitend op de Intrede de film 'Ay Ramon!' uit. Op Ketnet is de film te zien op zaterdag 2 december om 8.10 uur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Beestig' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

In de rubriek Vreemde Vogels maakt dierenarts Joshua kennis met Kevin Bacon. Niet de acteur, maar een huisdier met een roze snuit en krulstaart. Dieter en Nathalie willen graag wat 'fluffiness' in huis. Dierenarts Joshua is dé ideale man om hen aan een kitten te helpen. Maar een kitten in huis blijkt toch niet zo vanzelfsprekend te zijn, al zeker niet voor het meubilair ... Beestig stapt én vliegt ook rond in het huis van Lieven Scheire.

'Beestig', om 18.15 uur op Eén.

Dossiers