Nieuw op En : 'Op Weg met Jan'

donderdag 20 april 2017
Foto: TVvisie - Roger Mortelmans 2017

In 'Op Weg met Jan' neemt Jan Van Looveren een interessante bekende gast mee voor een avontuurlijke rit op n van de meest spectaculaire wegen ter wereld.

Zeven weken lang trekt Jan met zijn reisgenoten naar de verste uithoeken van de wereld.
Dan komt nog, op 19 juni, aflevering 8 'achter de schermen'. Hoe kwam het programma tot stand, wat gebeurde er achter de schermen en hoe heeft Jan en hebben de reisgenoten het overleefd?

Met acteur Carry Goossens gaat Jan naar Mongolië. De eindeloze steppes, paarden en de gastvrijheid van de nomaden vormen en fantastisch decor.

Stand-upcomedian Kamal Kharmach was, behalve in Marokko, nog nooit in Afrika geweest. Met Jan gaat hij naar de Ethiopische hooglanden op zoek naar de 10 Geboden en hun einddoel is het zwavelmeer van Dallol.

Samen met Goedele Liekens gaat Jan de fantastische natuur en het rijk verleden van Georgië ontdekken, dwars door de woeste Kaukasus.

Vallen en terug opstaan en positief blijven is het motto van Marc Herremans. Met hem trekt Jan naar de hoogste toppen van het Andesgebergte, een bijzonder zware tocht en niet zonder gevaar.

Tijdens een reis door Madagaskar probeert Jan in de ziel te kijken van Ann Tuts. Zij ondernemen een zware tocht op de beruchte Route Nationale 5, een moddertraject met geïmproviseerde bruggen.

Jan reist met flamboyante politica Assita Kanko, een gepassioneerde feministe, naar Bolivië. Hun karakters komen helemaal boven op de Yungasweg, beter bekend als de 'road of Death', een route die haar naam niet gestolen heeft.

Voor de tocht naar Alaska nodigde Jan zangeres Sarah Bettens uit. Hij reist met haar over de prachtige maar gevreesde Dalton Highway van Anchorage naar Deadhorse, aan de Noordelijke Ijszee.

Zelf is Jan geen ervaren reiziger en de tochten zijn voor hem dan ook een zware uitdaging. Het doel van Jan is om tijdens de reis bijzondere momenten te delen met mensen die hij bewondert of die hem intrigeren. Zijn vaste overtuiging is dat je pas op reis iemand echt beter leert kennen. In een jeep, ver weg van de bewoonde wereld, ontstaan de meest intieme, emotionele en grappige gesprekken. 'Het is een authentieke reeks', zegt Jan, 'en ik film ook zelf. Ik ben geen echte interviewer, maar door speciale gesprekken leer ik de mensen beter kennen, en dat is ook mijn bedoeling. Zelf heb ik ook veel geleerd van mijn reisgezellen.'

'Op Weg met Jan', vanaf maandag 1 mei om 20.35 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo CAZ logo

Crane is wanhopig op zoek naar Abbie en roept de hulp in van een gevaarlijke eeuwenoude geest. Jenny en Joe zoeken ondertussen naar een kaart van de demonenwereld.

'Sleepy Hollow', om 23.00 uur op CAZ.

Dossiers