'Familie' voert opnieuw een acteurswissel door

donderdag 10 januari 2013

Na recent nog Anne Somers ingeruild te hebben voor Sandrine André in de rol van Véronique Van den Bossche, laat de VTM-soap 'Familie' nu het personage Leen Van den Bossche terugkeren. Die rol wordt echter niet langer gespeeld door Ruth Bastiaensen, maar wel door Cathérine Kools.

Op vrijdag 1 februari is 'Familie' aan de 5000ste aflevering toe. Deze mijlpaal wordt op het scherm gevierd met het huwelijk van Marie-Rose (Martine Jonckheere) en Mathias (Peter Bulckaen). In de weken die op de feestaflevering volgen, zullen de kijkers kennismaken met verschillende nieuwe gezichten en nieuwe spelarena's. Het wordt ook uitkijken naar de terugkeer van het personage Leen Van den Bossche.

Cathérine Kools geeft gestalte aan Leen Van den Bossche
Na een afwezigheid van meer dan twee jaar op het scherm wordt het personage Leen Van den Bossche terug geïntroduceerd in 'Familie'. Leen vertrok in aflevering 4536 –uitzending 31 januari 2011- naar Amerika, om daar haar studies geneeskunde verder te zetten en zich te specialiseren in hartchirurgie. De onderliggende reden was dat ze op deze manier de mislukte romance met haar stagementor Victor Praet (Robert de la Haye) beter een plaats kon geven.

In april keert Leen terug naar Vlaanderen. Haar studies heeft ze afgebroken en ze wil hier haar leven terug op de rails zetten. Een hele uitdaging, want ze is zwanger en single. Maar Leen is niet meer het naïeve meisje dat zich makkelijk uit haar lood laat slaan. Deze jonge vrouw weet wat ze waard is en ze besluit een huisartsenpraktijk uit de grond te stampen.

Cathérine Kools zal de rol van Leen Van den Bossche invullen. De actrice was piepjong toen ze in de huiskamer kwam als 'het lief van' in Vaneigens, de afsluiter van 'Man Bijt Hond'. Van 2004 tot 2008 maakte ze deel uit van de vaste 'Wittekerke'-cast en van 2008 tot 2010 was ze te zien in 'Vermist'. De tv-kijkers kennen haar ook van haar gastrollen in de series 'Aspe', 'David', 'Zone Stad' en 'Danni Lowinski'. En in de bioscoopfilm 'Firmin' gaf ze gestalte aan Lies.

Cathérine heeft veel goesting om er bij 'Familie' in te vliegen. 'Na 15 jaar acteren nam mijn leven enkele jaren geleden een verrassende wending toen ik ervoor koos om bewuster om te gaan met voeding. Ondertussen geef ik via Millefeuille à table mijn verworven kennis door via kooklessen. Maar ook acteren blijft een grote passie en het spelen miste ik de laatste tijd. Daarom wil ik vanaf nu mijn drieluik van koken, zingen en acteren gaan combineren. Ik kijk er naar uit om opnieuw een vaste rol te spelen. Ik zal in de toekomst dan wel wat minder tijd hebben voor mijn koken, maar ik zal dat dan vooral doen voor mijn 'Familie'.'

Cathérine neemt de rol over van Ruth Bastiaensen, de actrice die destijds 'Familie' verliet om een opleiding theaterregie in Maastricht te volgen. 'De afgelopen jaren heb ik mij op het theater gestort, mijn grote passie die ik graag combineer met toneelles geven. Het is een fijn vooruitzicht dat het personage van Leen Van den Bossche terugkeert op het kleine scherm en ik wens Cathérine alle succes met de invulling van de rol', laat Ruth weten.

Nieuwe personages in 'Familie'
Vooraleer Leen Van den Bossche terugkeert in Familie, maken de kijkers kennis met twee nieuwe personages die in de eerste week van februari 2013 hun opwachting maken. Werner De Smedt is te zien als Rudi, een perfectionistische ontwerper met een indrukwekkende staat van dienst bij grote modehuizen die aan een nieuwe uitdaging toe is. En daar is June maar al te blij mee, want zij schakelt de ontwerper in om Fashion nieuw leven in te blazen.

Jenne Decleir geeft gedurende enkele weken gestalte aan Hans, het nieuwe lief van Stefanie (Jasmijn Van Hoof) en tevens een oud-klasgenoot van haar vader Benny (Roel Vanderstukken). Het is de vraag wat Benny en Liesbeth (Hilde De Baerdemaeker) vinden van de nieuwe relatie van hun dochter, want zij delen een woelig verleden met Hans.



vtmfamilie

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Don't Worry Be Happy' (Play4)

In Kontich begint Sabrina aan de ochtend samen met haar dochters. Vroeger runde ze een bloeiende kinderopvang, maar na een burn-out sloot ze de deuren. Sindsdien moet ze meer letten op hun uitgaven en heeft ze geleerd dat je met minder ook gelukkig kan zijn. In Brugge heeft Peter een hectische dag voor de boeg, hij moet een bestelling leveren.

'Don't Worry, Be Happy', om 21.15 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 00:15
    Journaallus
    07:00
    radio2 op VRT 1
  • 00:20
    Nachtlus
    07:30
    Ketnet Junior
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 01:20
    Geen uitzending
    06:05
    Plop Vertelt - Verjaardag
  • 00:40
    Blind getrouwd: Australië
    03:10
    Geen uitzending
  • 01:35
    Geen uitzending
    11:40
    Sturm der Liebe
  • 01:15
    Geen uitzending
    14:10
    All New Traffic Cops
  • 01:30
    Beverly Hills, 90210
    02:25
    The X-Files
  • 01:30
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 01:05
    Geen uitzending
    06:00
    TEAM OCHTEND
  • 01:50
    ER
    02:20
    Neighbours: A New Chapter
  • 01:40
    Sydney Harbour Force
    02:20
    Backroad Truckers
  • 01:15
    MasterChef UK
    05:00
    Geen uitzending
  • 01:10
    Geen uitzending
    07:45
    The Disappearance of Cari Farver
  • 00:30
    Herhalingslus
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 00:00
    Your Night, Your Music
    06:00
    Lovely Day
  • 01:25
    De Wereldkeuken
    02:05
    Peppe's Toscane
  • 01:35
    MotoGP
    02:00
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 01:10
    DCI Banks
    02:00
    Father Brown
  • 00:57
    EenVandaag
    02:15
    NOS Journaal
  • 01:27
    Nieuwsuur
    02:19
    Ongehoord Nieuws
  • 01:47
    Tiki Taka Touzani
    02:41
    Dichter bij Anne Frank