'Nieuwsuur' maandag live vanuit Rotterdam over de strijd om de kiezer

zondag 18 maart 2018

Aanstaande maandag in het Zalmhuis aan de oevers van de Maas een live uitzending van 'Nieuwsuur' over de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam.

Veel ogen zullen woensdag gericht zijn op Rotterdam. De strijd om de kiezer is er buitengewoon heftig en de polarisatie lijkt er sterker dan elders.

Mariëlle Tweebeeke spreekt met Rotterdamse lijsttrekkers en gewone Rotterdammers over de politieke versnippering in de stad, over Nederlands spreken, werken voor de bijstand en het weren van minima uit bepaalde wijken.

Een 'Nieuwsuur'-debat met inwoners van Rotterdam en de volgende lijsttrekkers:

Leefbaar Rotterdam - Lijsttrekker: Joost Eerdmans
D66 - Lijsttrekker: Said Kasmi
PvdA - Lijsttrekker: Barbara Kathmann
VVD - Lijsttrekker: Vincent Karremans
NIDA - Lijsttrekker: Nourdin El Ouali
DENK - Lijsttrekker: Stephan van Baarle

'Nieuwsuur', maandag 19 maart om 22.00 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Endeavour' (foto: Eén - © VRT 2015)

Een fotoshoot in een kazerne kent een griezelige afloop wanneer een van de modellen dood wordt aangetroffen. Het onderzoek wordt bemoeilijkt wanneer Sam Thursday bij de zaak betrokken blijkt, waardoor Endeavour en Strange er voor het eerst alleen voor staan. Maar wanneer er nog een lichaam gevonden wordt, moet Endeavour graven in familiegeheimen, politieke connecties en vreemde liefdesaffaires. Ondertussen loopt een betoging bij een kapsalon uit de hand.

'Endeavour', Britse politiereeks over de jonge detective Endeavour Morse in het Oxford van de jaren 60, om 20.40 uur op Eén.

Dossiers