'Nieuwsuur' maandag live vanuit Rotterdam over de strijd om de kiezer

zondag 18 maart 2018

Aanstaande maandag in het Zalmhuis aan de oevers van de Maas een live uitzending van 'Nieuwsuur' over de gemeenteraadsverkiezingen in Rotterdam.

Veel ogen zullen woensdag gericht zijn op Rotterdam. De strijd om de kiezer is er buitengewoon heftig en de polarisatie lijkt er sterker dan elders.

Mariëlle Tweebeeke spreekt met Rotterdamse lijsttrekkers en gewone Rotterdammers over de politieke versnippering in de stad, over Nederlands spreken, werken voor de bijstand en het weren van minima uit bepaalde wijken.

Een 'Nieuwsuur'-debat met inwoners van Rotterdam en de volgende lijsttrekkers:

Leefbaar Rotterdam - Lijsttrekker: Joost Eerdmans
D66 - Lijsttrekker: Said Kasmi
PvdA - Lijsttrekker: Barbara Kathmann
VVD - Lijsttrekker: Vincent Karremans
NIDA - Lijsttrekker: Nourdin El Ouali
DENK - Lijsttrekker: Stephan van Baarle

'Nieuwsuur', maandag 19 maart om 22.00 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Rechtbank' (foto: VIER -  SBS Belgium 2018)

'De Rechtbank' opent de zitting in de correctionele rechtbank van Brussel. Een man wordt vervolgd voor opzettelijke slagen en verwondingen aan zijn vriendin. Sindsdien heeft hij geen omgangsrecht meer met zijn dochter. De man beweert dat het om zelfverdediging gaat. Voor het vredegerecht in Antwerpen tracht Van Loon te bemiddelen in een zaak waarbij een man zijn huur voortijdig opzegt, maar zijn huurwaarborg niet terugkrijgt. De verhuurder eist daarbovenop ook een opzeggingsvergoeding. In de correctionele rechtbank van Brugge wordt een man vervolgd voor het bezit, verkoop en gebruik van cannabis. Weymiens zal beslissen of hij een tweede kans krijgt of niet.

'De Rechtbank', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers