Ali B bouwt bruggen in 'Je Suis Ali'

vrijdag 12 januari 2018
Foto: RTL 4 - © RTL 2018

In 'Je Suis Ali', de vijfde cabaretvoorstelling van Ali B, maakt hij met talloze anekdotes inzichtelijk hoe lastig het is als er van alle kanten aan je wordt getrokken.

Homo's vinden dat hij mee moet varen op de Marokkaanse boot tijdens de Gay Pride. Imams vinden dat hij vaker de islam moet prediken op tv. Politici vinden dat hij in het openbaar afstand moet nemen van IS. Boze Marokkanen vinden dat hij een kaaskop is geworden. En zo zijn er allerlei groepen die precies weten wie Ali is en wat hij zou moeten doen. Wat zou Ali's antwoord zijn? In de theatervoorstelling 'Je Suis Ali', die op zaterdag 13 januari bij RTL 4 uitgezonden wordt, gaat Ali de strijd aan met iedereen die wat van hem vindt en is te zien welke kant hij kiest.

Theatermaker Ali B
Het publiek kent Ali B vooral als rapper, tv-maker en coach van 'The Voice of Holland' en 'The Voice Kids'. Maar inmiddels heeft Ali al meerdere theatershows op zijn naam staan. Met zijn voorstelling 'Ali B Geeft Antwoord' won Ali de cabaretprijs 'Neerlands Hoop' voor beste nieuwkomer en de show 'Ali B Beken(d)t' is in de categorie 'beste voorstelling' genomineerd voor de Poelifinario. Zijn vijfde theatershow 'Je Suis Ali' werd geprezen door de media. NRC vond het een ijzersterke voorstelling: geestig, lyrisch, geëngageerd. En de Volkskrant schrijft: 'Ali B put inspiratie uit zijn geloof om mooie dingen te kunnen maken. Het is een betoog waarmee hij opnieuw mooi bruggenbouwerswerk verricht.' Deze maand staat Ali met zijn zesde show 'Koorts' in verschillende Nederlandse theaters en eind juni is Ali met 'Gabbers' en collega-cabaretiers Roué Verveer, Najib Amhali en Martijn Koning te zien in de ZiggoDome.

'Je Suis Ali', zaterdag 13 januari om 20.00 uur bij RTL 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Infiltrant' (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

Lars en Danny vinden elkaar in het plan om een cokedeal op te zetten met een Colombiaans kartel. Freddy is niet gelukkig met die beslissing. Zeker niet als de Colombianen vragen om bij wijze van gunst, een kist te vervoeren. Maar wat zit er in die kist? Dat krijgen ze niet te horen. Freddy is er niet gerust in. De spanning tussen de drie mannen loopt op en door de nieuwsgierigheid van Freddy loopt de situatie gevaarlijk uit de hand.

'De Infiltrant', om 21.45 uur op VTM.

Dossiers