Luk Alloo gaat bij Herman Brusselmans op nachtelijk bezoek

woensdag 20 september 2017
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2017

Herman Brusselmans is een man van de nacht. Wanneer Luk zijn 'klopje' krijgt, is Herman nog klaarwakker. Zijn bioritme is langzamerhand opgeschoven en tegenwoordig gaat hij om 6.30 's morgens slapen.

“De eerste geluiden van de dag: mensen die opstaan, de vuilkar die passeert, met die geluiden val ik gelukzalig in slaap”, aldus Herman. De nacht is voor hem dan ook het ideale moment om te schrijven. “Had ik dezelfde boeken overdag geschreven, waren het heel andere boeken geweest”. En zo verklaart Herman ook meteen waarom hij, volgens hem, nooit bestsellers heeft geschreven. “Mijn boeken zouden ’s nachts moeten gelezen worden om in de juiste sfeer te komen, maar dat doen niet veel mensen”. 
Daarnaast rijdt Luk met een naamgenoot mee met de taxi. Samen pikken ze Emmy op, die op bezoek was bij haar ex-schoonzus. Emmy is sinds negen jaar alleen, na een huwelijk van 25 jaar. “Ik zie mijn ex-man nog altijd even graag. Ik zou hem meteen terug in huis nemen”, aldus de vrouw. Ze staat niet open voor een nieuwe relatie. Taxichauffeur Luc heeft zeven maanden geleden wel nieuw liefdesgeluk gevonden, bij een Ecuadoriaanse vrouw. 
Alloo in de Nacht Alloo in de Nacht
En ook Fernandes, met wie de kijkers in de tweede aflevering kennis maakten, is onderweg. De gigolo rijdt in zijn cabrio naar een hotel waar hij met een nieuwe klant heeft afgesproken en doet dat, op vraag van die klant, in een wit pak. Met een fles wijn en bloemen in de hand trekt Fernandes naar de kamer van de vrouw. Zenuwen heeft hij niet, want “elke vrouw heeft iets moois. Er is altijd iets waardoor je een prikkel kunt voelen”. En hij valt duidelijk in de smaak: “Mooie man, beter dan op de foto”, aldus de vrouw. 
Amber is 45 jaar en werkt in een bordeel. Ze zit in de vitrine om klanten te lokken. En dat is een keuze die haar man kan aanvaarden, maar haar moeder en zus niet. “Ik heb ze al twee jaar niet meer gezien. Ik vind dit nochtans een eervol beroep. Ik ben er niet fier op, maar ik doe het toch maar”, aldus Amber. 
Daarnaast maakt Luk ook kennis met mannen die hun nachtrust opofferen voor iedereen: de wegenwerkers. Midden in de nacht leggen ze een nieuwe snelweg aan. Tot slot trekt hij naar de kermis in Aalst en praat hij met een aantal mensen die zich voorbereiden op Aalst carnaval. 
Alloo in de Nacht, elke donderdag om 21.35 bij VTM.

'De eerste geluiden van de dag: mensen die opstaan, de vuilkar die passeert, met die geluiden val ik gelukzalig in slaap', aldus Herman. De nacht is voor hem dan ook het ideale moment om te schrijven. 'Had ik dezelfde boeken overdag geschreven, waren het heel andere boeken geweest'. En zo verklaart Herman ook meteen waarom hij, volgens hem, nooit bestsellers heeft geschreven. 'Mijn boeken zouden 's nachts moeten gelezen worden om in de juiste sfeer te komen, maar dat doen niet veel mensen.' 

Daarnaast rijdt Luk met een naamgenoot mee met de taxi. Samen pikken ze Emmy op, die op bezoek was bij haar ex-schoonzus. Emmy is sinds negen jaar alleen, na een huwelijk van 25 jaar. 'Ik zie mijn ex-man nog altijd even graag. Ik zou hem meteen terug in huis nemen', aldus de vrouw. Ze staat niet open voor een nieuwe relatie. Taxichauffeur Luc heeft zeven maanden geleden wel nieuw liefdesgeluk gevonden, bij een Ecuadoriaanse vrouw. 

En ook Fernandes, met wie de kijkers in de tweede aflevering kennis maakten, is onderweg. De gigolo rijdt in zijn cabrio naar een hotel waar hij met een nieuwe klant heeft afgesproken en doet dat, op vraag van die klant, in een wit pak. Met een fles wijn en bloemen in de hand trekt Fernandes naar de kamer van de vrouw. Zenuwen heeft hij niet, want 'elke vrouw heeft iets moois. Er is altijd iets waardoor je een prikkel kunt voelen'. En hij valt duidelijk in de smaak: 'Mooie man, beter dan op de foto', aldus de vrouw. 

Amber is 45 jaar en werkt in een bordeel. Ze zit in de vitrine om klanten te lokken. En dat is een keuze die haar man kan aanvaarden, maar haar moeder en zus niet. 'Ik heb ze al twee jaar niet meer gezien. Ik vind dit nochtans een eervol beroep. Ik ben er niet fier op, maar ik doe het toch maar', aldus Amber. 

Daarnaast maakt Luk ook kennis met mannen die hun nachtrust opofferen voor iedereen: de wegenwerkers. Midden in de nacht leggen ze een nieuwe snelweg aan. Tot slot trekt hij naar de kermis in Aalst en praat hij met een aantal mensen die zich voorbereiden op Aalst carnaval. 

'Alloo in de Nacht', donderdag 21 september om 21.35 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Jeroen Meus in 'Dagelijkse Zomerkost' (foto: Eén - © VRT 2017)

Jeroen Meus doet ook dit seizoen de zomer door. Binnenkort trekt hij naar Spanje om daar overheerlijke zomerkost klaar te maken, maar voor het zover is kookt hij nog even in eigen land. De populaire tv-chef zoekt de speelpleinen op en maakt klaar wat de spelende kids graag naar binnen werken. Beginnen doet Jeroen met een ideaal vieruurtje met zomers fruit en romige vanille voor alleman.

'Dagelijkse Zomerkost', om 19.40 uur op Eén.

Dossiers