'Dagelijkse Kost' sluit de week af tussen de chocolade
Jeroen Meus zet elke dag van de week een smakelijk gerecht op tafel. Hij bewijst dat koken een plezier is voor iedereen, voor elk moment of evenement en naar ieders smaak.
Op zondag krijgen we het beste van Jeroens culinaire kunsten van de afgelopen week voorgeschoteld, aangevuld met een drietal reportages.
Of de Sint er voor iets tussen zat weten we niet, maar in de pers lazen we berichten over een nakend tekort aan cacao. Voorlopig hielden deze berichten de chocolatiers alvast niet tegen om het beste van zichzelf te geven en de bestellingen van de Sint keurig af te leveren.
Leo en zijn vrouw Martine uit Sint-Katelijne-Waver kweken pastinaken met liefde en geduld. Terwijl Leo zijn schoonste wortels uit de aarde haalt, maakt Martine er een hartverwarmende soep van.
Jean Bate (alias Pee Klak) is de eigenaar van het restaurant 'In de patattezak'. Van die aardappelen is er weinig te bespeuren, want klanten komen van heinde en ver naar Strombeek-Bever om er een bord spaghetti te eten.
Jeroen zorgt met zijn stamppot van spek, boerenkool en een gepocheerd ei voor stevige winterkost. Onze chef gaat ook aan de slag met seizoenvis en serveert moten griet met witloof, puree en een mosterd-roomsaus.
'Dagelijkse Kost', zondag 7 december om 18.30 uur op Eén.