Klara trekt voor 'Trojka!' naar Rusland met Johan De Boose

zaterdag 4 februari 2017

'TROJKA!'. Naar Rusland met Johan De Boose. Dit jaar is het 100 jaar geleden dat er in Rusland een revolutie plaatsvond, die de wereldgeschiedenis, en ook die van ons, heeft veranderd. Die revolutie is geboekstaafd als de Oktoberrevolutie.

In deze nieuwe 5-delige reeks reconstrueert auteur en Rusland-kenner Johan De Boose deze revolutie maar hij kijkt ook naar wat er zoal voorafging aan die Oktoberrevolutie.


Hij  duikt de geschiedenis in om Rusland, zijn volk en zijn cultuur beter te begrijpen. Van Ivan De Verschrikkelijke tot Nicolaas II,  de laatste van de Romanovs.

Hij belicht de politiek, de literatuur en de gebruiken van dit bijzondere volk. Een meeslepend verhaal vol verlangen, schoonheid en tragiek.

Of zoals iemand ooit zei: 'Wie in Rusland woont, leeft in een meeslepend, maar ook verschrikkelijk boek'.

'TROJKA!', vanaf zondag 5 februari doet Johan De Boose dat boek open. Van 18.00 tot 20.00 uur op Klara.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met één poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguïn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers