Enkel Ed Sheeran gaat Niels Destadsbader vooraf in de MNM1000

zaterdag 15 december 2018

Niels Destadsbader moet enkel Ed Sheeran laten voorgaan in de MNM1000, de lijst met favoriete nummers van de MNM-luisteraars.

Zijn hit 'Verover Mij' komt helemaal uit het niets op de tweede plaats in de lijst, voorafgegaan door 'Perfect' van Ed Sheeran. Sheeran staat voor het tweede jaar op rij op de eerste plaats. Vorig jaar stond hij al aan de top met 'Shape of You'. Queen sluit de top 3 af met 'Bohemian Rhapsody'.


Niels Destadsbader: 'Ik zit zélf al de hele week te luisteren naar de MNM1000. Stiekem hoopte ik 'Verover Mij' ergens te horen. Maar sinds vrijdag had ik het eigenlijk opgegeven omdat ik dacht dat ik al lang gepasseerd was. Niet dus. Los op 2. Zot!'

De nieuwste editie van de MNM1000 bevestigt dat de MNM-luisteraar met beide voeten in het heden en de actualiteit staat. Artiesten die het afgelopen jaar extra relevant waren scoren hoog. Ed Sheeran verkocht de wei van Werchter uit. Niels Destadsbader speelde 2 keer in een bomvol Sportpaleis en zocht zijn voorprogramma samen met MNM; en de Queen-film 'Bohemian Rhapsody' was dit jaar een hit in de bioscoop.

Hoewel Ed Sheeran op nummer 1 gestemd werd, is hij met zijn 12 nummers in de lijst niet de meest voorkomende artiest in de MNM1000. Rihanna voert dat lijstje aan met 17 nummers, op de voet gevolgd door Michael Jackson (met 16 nummers) en Beyoncé met 15 nummers.

'Verover Mij’ van Niels Destadsbader is met zijn tweede plek de hoogst genoteerde Vlaamse productie. In totaal staan er 4 Vlaamse artiesten in de allerbeste 20: Niels Destadsbader wordt vergezeld door Gorky met 'Mia' (13), Stan Van Samang met 'Een Ster' (17) en Dimitri Vegas & Like Mike met 'The Hum' (18).

Enkele weetjes:

- Vaste waarden: 281 nummers stonden altijd al in de lijst, sinds de eerste MNM1000 in 2009. De absolute toppers zijn 'Bohemian Rhapsody' van Queen, 'Viva la Vida' van Coldplay en 'Nothing Else Matters' van Metallica. Zij behalen de beste gemiddelde scores.
- Toppers: Van de allerbeste 20 stonden 7 nummers altijd al in de MNM1000. Van die 7 toppers zijn er maar 3 die elke editie in de allerbeste 20 stonden: 'Mia' van Gorky, 'Nothing Else Matters' van Metallica en 'Bohemian Rhapsody' van Queen. Die laatste stond altijd al in de top 10.
- Sterkste stijger: 'Respect' van de dit jaar overleden Aretha Franklin stijgt met 729 plaatsen van 915 naar 186.
- Veel Vlaams: Van de 167 Vlaamse producties in de MNM1000 zijn er 41 in het Nederlands (het Kempisch werd goedgekeurd!). 4 ervan staan in de allerbeste 20.

De allerbeste 20 van de MNM1000
Ook dit jaar was de MNM1000 weer een groot succes. Er werd massaal gestemd en geluisterd via MNM en de MNM-app.

Net als de vorige jaren maakte radiozender MNM een week geleden de volledige lijst al bekend. In de juiste volgorde, behalve de allerbeste twintig. Die konden de MNM-luisteraars nog een week lang door elkaar schudden. De lijst van de allerbeste twintig ziet er als volgt uit.

1 Perfect    Ed Sheeran
2 Verover Mij    Niels Destadsbader
3 Bohemian Rhapsody    Queen
4 Wake Me Up    Avicii
5 Kryptonite    3 Doors Down
6 In the End    Linkin Park
7 Viva La Vida    Coldplay
8 Nothing Else Matters    Metallica
9 Someone Like You    Adele
10 Don't Stop Me Now    Queen
11 Fix You    Coldplay
12 Shotgun    George Ezra
13 Mia    Gorky
14 Summer of '69    Bryan Adams
15 Shape of You    Ed Sheeran
16 Thriller    Michael Jackson
17 Een Ster    Stan Van Samang
18 The Hum    Dimitri Vegas & Like Mike vs. Ummet Ozcan
19 One Kiss    Calvin Harris & Dua Lipa
20 Thinking Out Loud    Ed Sheeran

Bekijk hier de volledige lijst.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

'American Pie' van Don McLean was zonder twijfel een van de meest kenmerkende singer-songwriter-lp's van 1971. De plaat, met als absolute hoogtepunten het titelnummer en 'Vincent', McLeans ontroerend huldebetoon aan Vincent Van Gogh, is een klassieker in het folkrockgenre. Don McLean zelf vertelt over de impact die het album destijds had op de babyboomgeneratie, maar ook over de relevantie ervan, tot op de dag van vandaag. Ook producer Ed Freeman en muzikant Jake Bugg komen aan het woord en we krijgen unieke beelden te zien van George Michael die het nummer 'The Grave' brengt.

'Classic Albums', om 22.45 uur op Canvas.

Dossiers