Radio 2 stelt opvolger 'Vragen Staat Vrij' voor

maandag 29 augustus 2011

Radio 2 pakt vanaf zondagavond 4 september uit met het nieuwe programma 'Al wat je lief is'. Net als de voorloper 'Vragen staat vrij' steunt het programma sterk op de inbreng van de luisteraars die verzoeken aanvragen voor of groeten overbrengen aan al wie hen lief is. Maar vanaf nu kan dat ook via alle nieuwe interactiemiddelen. Presentatrice Kim Debrie gaat bovendien dieper in op de verhalen achter de groeten. En zanger Stan Van Samang zingt met veel liefde de titelsong in van het programma.

Radio 2 blijft op zondagavond een vaste afspraak hebben met de luisteraar voor een interactief programma. Presentatrice Kim Debrie zet daarvoor alle mogelijke middelen in: luisteraars kunnen hun groeten en wensen nog altijd neerpennen in een brief, maar ook sms‟en, mailen of posten via de sociale netwerksites. Wat is verder het verschil met 'Vragen staat vrij'?

Kim: 'We gaan verder , ik ben iets nieuwsgieriger geworden! Vanaf nu horen we de verhalen, de leuke anekdotes die achter de groeten en verzoeken zitten. Hier en daar zorgt Radio 2 voor een verrassende wending en volgen we bijvoorbeeld het verhaal van iemand die al lang op zoek is naar een bepaalde persoon die hem dierbaar is. En we breiden de interactiviteit verder uit met alle nieuwe communicatiemiddelen.'

'Al wat je lief is' voegt een extra dimensie toe in vergelijking met 'Vragen staat vrij'. De verhalen gaan niet alleen over de grote romantische liefde, maar ook over alles wat de luisteraars na aan het hart ligt. De liefde voor hun broer, buren of kotgenoten bijvoorbeeld, het kan allemaal. En het gaat uiteraard ook over de liefde voor de muziek. Kortom, 'de liefde voor al wat je lief is'.

Jan Knudde, nethoofd van Radio 2, stelt het zo: 'Wij houden van traditie. De afspraak op zondagavond blijft dat luisteraars elkaar kunnen verrassen, hun liefde voor elkaar en voor de muziek kunnen delen. We nemen al het goede van 'Vragen Staat Vrij' mee, maar een traditie blijft maar leven als ze mee evolueert. De manier waarop die verzoeken aanbod komen zal anders zijn en dat hebben wij met een nieuwe titel duidelijk in de verf willen zetten.'

Stan Van Samang zingt de titelsong 'Alles is liefde'
Voor het eerst zingt een zanger een titelsong in voor een programma op Radio 2. Met deze cover van de Nederlandse rockband Bløf, brengt Stan Van Samang een aanstekelijk liedje dat perfect aansluit bij de feel van het programma. Hij zingt ook de jingles in van 'Alles is liefde'. Presentatrice Kim Debrie: 'Stan is de perfecte artiest hiervoor. Hij zingt het nummer niet te melig, wat ruw, met een echtheid dankzij zijn doorleefde stem.' Stan kwam 'Alles is liefde' vorige week inzingen bij Radio 2, en hij stelt het nummer op zaterdag 3 september officieel voor aan de luisteraars in het programma 'En nu serieus'.

Stan: 'Dit is weer iets nieuws. Toen Radio 2 me die vraag stelde, voelde ik me in eerste instantie erg vereerd. En toen bleek dat het om het liedje Alles is liefde van Bløf ging, was ik helemaal enthousiast want dat vind ik een erg goed nummer. Ik heb het trouwens al eens gezongen op het trouwfeest van collega Roel Van der Stukken. Maar in het Nederlands zingen is een primeur voor mij. En ik moet ik er ook op letten dat ik het nummer met een Vlaamse tongval zing en niet verval in de Nederlandse uitspraak. Nog een goede reden waarom ik met plezier dit liedje heb ingezongen voor Radio 2: Ik ben fan van de liefde!'

'En nu serieus', elke zaterdag vanaf 3 september, van 8.00 tot 10.00 uur.
'Al wat je lief is', elke zondag vanaf 4 september, van 20.00 tot 23.00 uur.



TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Liefde voor Muziek' - Susan & Freek (VTM)

Vandaag staat het charmantste koppel uit Nederland centraal: Suzan & Freek. Bij hun vorige deelname in 2022 wisten ze menig Vlaams hart te veroveren en ook deze keer leggen ze hun ziel bloot. In ruil voor zoveel openheid krijgen ze wondermooie versies van hun nummers te horen die hen meermaals tot tranen toe weten te ontroeren.

'Liefde voor Muziek', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 17:00
    Witse
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 17:25
    How To Be Young
    07:30
    Ketnet Junior
  • 17:00
    Amika
    05:00
    Geen uitzending
  • 16:40
    Aspe
    05:30
    Geen uitzending
  • 17:20
    MasterChef Australië
    02:30
    Geen uitzending
  • 16:50
    Buffy the Vampire Slayer
    09:00
    Geen uitzending
  • 17:00
    Walker, Texas Ranger
    09:10
    Geen uitzending
  • 17:00
    The X-Files
    15:50
    Married ... With Children
  • 17:00
    Nonkel Jef
    06:00
    Joe
  • 16:40
    De Tafel van Gert
    04:50
    Geen uitzending
  • 16:55
    Castle
    02:15
    Neighbours: A New Chapter
  • 17:10
    Bar Rescue
    02:15
    Backroad Truckers
  • 17:05
    Dr. Phil
    02:20
    Geen uitzending
  • 17:25
    Murdaugh Murders: The Movie
    05:00
    Geen uitzending
  • 15:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 17:26
    Mijn tuin
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 17:05
    Nuances
    02:00
    Roger van Damme: Bakken
  • 17:15
    Europa & Conference League
    03:35
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 16:50
    Midsomer Murders
    02:30
    Grantchester
  • 17:08
    Tijd voor Max
    02:15
    NOS Journaal
  • 17:10
    Downton Abbey
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 17:24
    Zapp Recordbrekers
    02:01
    Schiffmacher's Legacy