'Zapplive in Actie!' haalt 18.710,97 op voor UNICEF

zaterdag 17 november 2018
Foto: © KRO-NCRV 2018

'Zapplive in Actie!' heeft 18.710,97 opgehaald voor UNICEF. Dat is zaterdag 17 november bekendgemaakt in de uitzending van 'Zapplive'.

Gedurende vijf weken zette 'Zapplive' zich in voor kinderen die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld. Wereldwijd zijn dit 28 miljoen kinderen.

Presentator en ambassadeur van Unicef Klaas van Kruistum heeft dit jaar in Irak reportages gemaakt, die te zien waren in 'Zapplive'. Hij is onder andere naar Mosul geweest om met eigen ogen te zien in wat voor omstandigheden de kinderen moeten opgroeien. Kinderen moeten gezond kunnen opgroeien en kunnen leren en spelen in een veilige omgeving, zodat ze een kans hebben op een goede toekomst. Maar als ze moeten vluchten, moeten ze alles achterlaten: hun huis, hun school, hun vrienden.

Kinderen door het hele land hebben meegedaan aan 'Zapplive' in actie! door onder andere lege flessen in te zamelen, cupcakes te bakken en klusjes te doen. Hiermee hebben ze veel geld ingezameld. KRO-NCRV en Squla hebben ook nog een donatie gedaan.

Klaas van Kruistum is ontzettend dankbaar: 'Het is ongelofelijk inspirerend om te zien hoe energiek en open jong Nederland het voorbeeld geeft voor ons allemaal - als iemand in de problemen zit probeer je te helpen, net zoals je zelf geholpen zou willen worden. Ik vind dat hartverwarmend en ik ben onwijs trots!'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stef Wauters - VTM NIEUWS (foto: VTM -  MEDIALAAN 2018)

Stef Wauters presenteert een marathonuitzending naar aanleiding van de verkiezingen. Hij schakelt rechtstreeks over naar journalisten die over het hele land kopstukken van de diverse partijen volgen en de eerste reacties sprokkelen. Elke Pattyn staat klaar in de studio in Vilvoorde om als eerste alle uitslagen te brengen. Die bespreekt ze met de Raad van Wijzen van VTM NIEUWS. Aan het Vlaams parlement ontvangt Dany Verstraeten de hele dag door opmerkelijke politici, maar vooral ook andere mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de loop van de campagne. Reporters staan bovendien klaar aan partijhoofdkwartieren of op de plekken waar de partijen verzamelen om met hun militanten de overwinning te vieren, of het verlies door te spoelen.

'De Stem van Vlaanderen', vanaf 8.00 uur de hele dag door op VTM.

Dossiers