Yvonne de Haan vertrekt bij KRO-NCRV

dinsdag 3 juli 2018

Directievoorzitter (a.i.) en zakelijk directeur Yvonne de Haan verruilt KRO-NCRV voor de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN). Daar treedt zij met ingang van 1 oktober 2018 toe tot het College van Bestuur.

De Haan begon in 2008 als zakelijk directeur bij de KRO en bekleedde sinds 1 januari 2014 diezelfde functie voor de samenwerkingsomroep KRO-NCRV. Vanaf eind 2015 vervulde ze tevens de rol van directievoorzitter.

'Yvonne is een bevlogen bestuurder en heeft zich de afgelopen jaren met hart en ziel ingezet voor KRO-NCRV en het omroepbestel. Ze heeft een enorme passie voor de publieke zaak en een groot gevoel voor de maatschappelijke verantwoordelijkheid die hoort bij het besturen van een publieke organisatie. We zijn haar zeer dankbaar voor wat ze voor KRO-NCRV heeft betekend', aldus Paul Rüpp, voorzitter van de Raad van Toezicht van KRO-NCRV.

KRO-NCRV draagt met haar programma’s bij aan de sociale cohesie en wil mensen inspireren om te kiezen voor een inclusieve samenleving waarin ruimte is voor iedereen en waar omgezien wordt naar de ander.

Yvonne de Haan: 'KRO-NCRV levert op herkenbare wijze een wezenlijke bijdrage aan het publieke omroepbestel. Ik ben heel trots op de innovatieve wijze waarop gepassioneerde medewerkers bij KRO-NCRV dagelijks programma’s maken voor radio, televisie en online, en hoe wij ons via leden, kijkers en luisteraars verbinden met de samenleving. Ik ga KRO-NCRV dan ook met pijn in mijn hart verlaten. Maar voor iemand die gedreven wordt door innovatie, de ontwikkeling van mensen èn van organisaties kon ik de uitdaging bij de HAN niet voorbij laten gaan. Uitgaande van de kracht van KRO-NCRV laat ik de omroep met een gerust hart achter en ik voel me bevoorrecht dat ik tien jaar lang een bijdrage aan deze mooie omroep heb mogen leveren.'

De procedure voor de opvolging wordt zo spoedig mogelijk in gang gezet.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Reizen Waes Europa' (foto: En -  VRT 2018)

Met 75 miljoen bezoekers per jaar is Spanje een van de populairste vakantiebestemmingen. De meeste toeristen gaan naar steden als Barcelona en Madrid en naar de Spaanse Costa's, maar hoe ziet de rest van het land eruit? Tom trekt vanuit het zuiden van Spanje, langs het westen helemaal naar het noorden. Een gebied dat wel eens de achterkant van Spanje wordt genoemd...

'Reizen Waes Europa', om 20.35 uur op En.

Dossiers