Waldemar Torenstra presenteert 'Verborgen Verleden van Nederland'

donderdag 10 oktober 2019

In de nieuwe 8-delige serie 'Verborgen Verleden van Nederland' ontrafelt presentator en acteur Waldemar Torenstra de verborgen geschiedenis van bijzondere plekken in Nederland.

In elke aflevering staat één plek centraal. Wat betekent deze plek in het heden én welke betekenissen had het in het verleden? Persoonlijke geschiedenissen worden afgewisseld met het graven in archieven en mooie verhalen vol historische sensatie. Waldemar herontdekt oude avonturen, onfortuinlijke sterfgevallen, politieke intriges, duistere affaires én fatale liefdesgeschiedenissen. Want fatale liefde is van alle tijden. Natuurlijk.


Waldemar neemt ons mee op een reis door de tijd. Kleine geschiedenissen raken de grote en samen karakteriseren ze de plek. En al die geschiedenissen en al die bijzondere plekken vertellen het verhaal van Nederland, én onze voorouders, door de eeuwen heen. 'Verborgen Verleden van Nederland' laat ons de plekken zien die we allemaal dachten te kennen – en de verrassende geschiedenissen die ze verborgen houden.

De 8 locaties in seizoen 1 zijn: Het Vrijthof te Maastricht, De Brandaris van Terschelling, de Portugese Synagoge van Amsterdam, waterdorp Giethoorn, Paleis Soestdijk, de Oude Haven van Rotterdam, Hotel Des Indes en de Martinitoren te Groningen. Meer info over deze uitzendingen en foto's op ntr.nl/pers.

'Verborgen Verleden van Nederland', elke vrijdag van 11 oktober t/m 29 november om 21.10 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Na een zandstorm tijdens een missie op Mars blijft astronaut Mark Watney alleen achter. Zijn team waant hem dood en Mark kan geen contact opnemen met de aarde om te laten weten dat hij nog leeft. Mark weet dat zijn levensvoorraden schaars zijn en dat de beschadigde machine of de genadeloze omgeving hem waarschijnlijk fataal zullen worden. Toch geeft hij niet zomaar op. Met de hulp van zijn inventiviteit, zijn vaardigheden als ingenieur en zijn wilskracht neemt hij de ene uitdaging na de andere aan.

'The Martian', film uit 2015 met oa. Matt Damon en Kate Mara, om 21.40 uur op VTM.

Dossiers