Torenhoge geldprijzen in zenuwslopende spelshow 'BankGiro Loterij The Wall'

zaterdag 21 april 2018
Foto: SBS6 - © Talpa TV 2018

Een 12 meter hoge muur met onderaan uiteenlopende geldbedragen, groene en rode ballen die het verschil maken tussen winst of verlies, kennisvragen, een achtbaan van emoties en een koppel dat elkaar blindelings zal moeten vertrouwen: dat zijn de ingrediŽnten van 'BankGiro Loterij The Wall'.

In deze zenuwslopende spelshow proberen koppels met hun algemene kennis, vertrouwen in elkaar en een flinke dosis geluk geldbedragen te winnen die kunnen oplopen tot miljoenen euro's.


De kandidatenkoppels strijden allemaal voor zoveel mogelijk geld voor een persoonlijk doel, van een droomhuwelijk op Curaçao tot een uitbouw en een nieuwe keuken. In de eerste aflevering staan Marc en Tanja voor de onvoorspelbare Wall. Broer en zus doen samen mee om een groot bedrag bij elkaar te spelen voor Tanja’s zieke zoon Pim. Hopelijk gunt 'The Wall' dit sympathieke koppel een groot geldbedrag…

De enorme bedragen en de onvoorspelbaarheid van de vallende ballen zorgen ervoor dat de kijker op het puntje van zijn stoel zit. In de eerste ronde beantwoordt het koppel vijf vragen. Na het stellen van de vraag vallen drie witte ballen langs een twaalf meter hoge muur met pinnen omlaag. Beantwoordt het kandidatenkoppel de vraag correct voordat de ballen in de geldbedragen onderaan de muur zijn gevallen, dan worden de bedragen bij het prijzengeld opgeteld. Maar zijn ze te laat of is het antwoord fout, dan wordt het bedrag in mindering gebracht. Vanaf de tweede ronde gaat het koppel gescheiden verder. Terwijl de ene kandidaat in de studio de algemene kennis van zijn partner probeert in te schatten, beantwoordt de andere kandidaat in een aparte ruimte vragen. Na de laatste ronde komt deze kandidaat voor een enorm dilemma te staan. Kiest de kandidaat voor zekerheid door het contract met een gegarandeerd geldbedrag te tekenen of kiest de kandidaat voor het bedrag dat zijn/haar partner op The Wall bij elkaar heeft gespeeld? En hoe reageren beide spelers wanneer ze elkaar weer onder ogen komen en duidelijk wordt welke keuze is gemaakt?

'BankGiro Loterij The Wall' is een internationale megahit en is inmiddels al in 20 landen te zien. In de Verenigde Staten, Spanje en Frankrijk is het uitgegroeid tot de absolute nummer één op het gebied van spelshows. 'BankGiro Loterij The Wall' wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland.

'BankGiro Loterij The Wall', wekelijks vanaf zondag 22 april om 20.30 uur bij SBS6.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers