Tijs van den Brink genomineerd voor beste Europese journalist 2018

donderdag 11 oktober 2018
Foto: Evangelische Omroep - © Daisy Ranoe 2018

EO-presentator Tijs van den Brink is genomineerd voor de EUROPA PRIX voor de Europese journalist van het jaar 2018. Deze nominatie ontving hij voor zijn rol bij de onderzoekserie 'Tijs en de Ramadan'.

Van de 26 genomineerden is Van den Brink samen met documentairemaker Sinan Can de enige Nederlander die genomineerd is voor de prestigieuze prijs. De uitreiking van de prijs is op 19 oktober.

De motivatie voor de nominatie vanuit de jury luidt als volgt: 'De journalist is buiten zijn of haar comfortzone getreden om een nieuw geluid te laten horen in het publieke debat.' In 'Tijs en de ramadan' heeft Tijs dat volgens de jury gedaan. Van den Brink is dankbaar voor zijn nominatie: 'In ‘Tijs en de ramadan’ heb ik echt iets nieuws gedaan en ben ik ver uit mijn gebruikelijke comfortzone gegaan: ik ben een aantal dagen bij een moslimgezin gaan wonen, om de islamitische wereld in Nederland beter te leren kennen. Tegelijkertijd stond ik in contact met 100 mensen uit een online-panel die met mij meeleefden en mij stuurden. Het was een mooi avontuur. Dat het ook nog beloond wordt met een nominatie, is natuurlijk prachtig!'

Uit verschillende (politieke) hoeken kwam zowel kritiek als lof. Het programma werd omschreven als ontregelend en fascinerend tegelijkertijd.

Van den Brink is elke doordeweekse dag te horen op Radio 1 bij het programma 'Dit Is De Dag' en wekelijks is te zien bij de tv-programma's 'NieuwLicht' en 'Adieu God?'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Blind Gekocht' (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In Gentbrugge zijn de werken volop aan de gang. Binnenkort kunnen Nisse en Mathilde verhuizen. En dan stuit Bart op een lastminuteprobleem. Het vijfde koppel, Vicky en Tom, woont al in Mechelen met de kleine Nobel en wil met het oog op verdere gezinsuitbreiding graag een groter huis, eveneens in Mechelen. Ook het laatste koppel stelt zich voor: Klaas en Heleen. Na talloze omzwervingen hebben ze zich eindelijk gesetteld in Antwerpen. Ze willen graag de volgende stap in hun leven zetten en een huis kopen.

'Blind Gekocht', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers