'The Passion' met gebarentolk en audiodescriptie

woensdag 17 april 2019

'The Passion' is aanstaande donderdag voor het eerst te zien met een gebarentolk op NPO 1 extra. Ook blinden en slechtzienden kunnen het programma volgen met audiodescriptie op NPO Radio 2.

Aanstaande donderdag wordt 'The Passion' (EO/KRO-NCRV) live uitgezonden vanuit Dordrecht op NPO 1. Het programma wordt zoals gebruikelijk ondertiteld, maar krijgt ook een gebarentolk op NPO 1 extra. Hiermee kunnen doven en slechthorenden die de voorkeur geven aan gebarentaal het programma beter volgen.

Het is voor het eerst dat de NPO een gebarentolk inzet bij 'The Passion'. Dit past in het beleid om steeds meer programma’s voor alle doelgroepen toegankelijk te maken. Daarnaast zal de uitzending ook weer door blinden en slechtzienden te volgen zijn via NPO Radio 2. Daar verzorgt DJ Wouter van der Goes audiodescriptie bij het programma.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Martin Heylen (foto: Eťn - © VRT 2018)

In 'Zelfde deur, 20 jaar later' vond Martin Heylen antwoorden op de vraag: wat doet het leven met een mens, en wat doet een mens met het leven? Voor 'Kom op tegen Kanker' zoekt Martin patiŽnten en familieleden op die de voorbije dertig jaar hun verhaal deden in de uitzendingen van KOTK. Wat doet kanker met een mens, en wat doet een mens met de ziekte? Met jonge en oudere patiŽnten en nabestaanden praat hij over hun strijd en veerkracht, hervallen en weer opstaan, en over lachen, troost en schoonheid in de moeilijkste fase van hun leven.

'Mensen Verzetten Bergen: Zelfde Deur, Zoveel Jaar Later', om 21.15 uur op Eťn.

Dossiers