'Team Spoedeisende Hulp': acute zorg waarbij iedere seconde telt

zondag 17 maart 2019

In 'Team Spoedeisende Hulp' worden artsen en verpleegkundigen van dichtbij gevolgd tijdens hun intensieve werkzaamheden op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) van twee gerenommeerde ziekenhuizen: het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) in Nijmegen en Medisch Spectrum Twente (MST) in Enschede.

In de eerste aflevering volgen we spoedeisende hulp arts Stijn van Ommeren van MST in Enschede. Hij moet acute zorg verlenen aan een jonge vrouw die met haar auto over de kop is geslagen. Zijn collega en verpleegkundige Judith Averdijk biedt eerste hulp aan een ernstig benauwde man, die mogelijk getroffen is door een longembolie. In CWZ in Nijmegen behandelt spoedeisende hulp arts Jos van der Zande een fikse steekwond bij een beschonken voetbalsupporter. Verpleegkundige Nikkie Taat ontfermt zich over een patiënt met een trombosebeen, waarbij ernstige complicaties zijn ontstaan.

De artsen en verpleegkundigen van de spoedeisende hulp afdelingen staan 24 uur per dag, 7 dagen in de week klaar voor alle patiënten die acute zorg nodig hebben. Van niet acuut levensbedreigende situaties tot situaties waarbij iedere seconde telt (dit kan het verschil maken tussen leven en dood). Met als doel de patiënt en zijn/haar familieleden in een onzekere periode zo goed mogelijk te begeleiden. Hierbij werkt het team samen met andere afdelingen binnen het ziekenhuis.​

In het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen worden jaarlijks 25 duizend patiënten behandeld op de Afdeling Spoedeisende hulp. In het Medisch Spectrum Twente zijn dat er jaarlijks 26 duizend. Dit ziekenhuis is tevens een erkend traumacentrum in Nederland en Duitsland.

'Team Spoedeisende Hulp' wordt geproduceerd door Concept Street.

'Team Spoedeisende Hulp', wekelijks vanaf 18 maart om 20.30 uur op RTL 5.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Campus Cup' (foto: Canvas - © VRT 2019)

In deze eerste aflevering meet 'Rechten' van Universiteit Gent zich met 'Fysica' van de KU Leuven. 'De Campus Cup' is een prestigieuze studentenquiz waarin de beste teams uit een bepaalde richting van een hogeschool of universiteit het tegen elkaar opnemen. Examinator van dienst is Otto-Jan Ham.

'De Campus Cup', om 22.20 uur op Canvas.

Dossiers