Talpa Network en Talpa Media nieuwe partners TV Academy

dinsdag 16 juli 2019

Vanaf vandaag gaan Talpa Network en Talpa Media samenwerken met de TV Academy. De stichting TV Academy is zeven jaar geleden opgericht om talentvolle jongeren te helpen met een vliegende start van hun mediacarrière.

Met de komst van de allround mediabedrijven Talpa Network en Talpa Media ontstaat een krachtige samenwerking tussen bedrijfsleven, TV Academy en onderwijs en krijgen de studenten nog meer mogelijkheden tot een kick start van hun carrière in de Nederlandse creatieve industrie. Andere partners van de TV Academy zijn het Mediacollege Amsterdam (Ma) en United.


Talpa Network en Talpa Media garanderen binnen de nieuwe samenwerking uitdagende stageplekken en een groot aantal mogelijkheden tot instroom naar goede banen voor de studenten aan de TV Academy. De portefeuille van Talpa Network en Talpa Media omvat een veelvoud aan merken en activiteiten die het hele mediaspectrum afdekken: van het bedenken en realiseren van tv-, radio- en crossmedia formats tot en met het ontwikkelen van de allernieuwste technische platforms. De organisaties zijn constant in beweging en bieden daardoor ook continu mogelijkheden aan talenten die een carrière in de media ambiëren.

De TV Academy is een brede opleiding waar aandacht is voor zowel het publieke als het commerciële bestel, televisie en online. Maar er zal vanaf nu ook worden samengewerkt met Talpa Networks interne radio-opleiding XM. De opleiding richt zich op alle disciplines: van conceptontwikkeling tot uitvoering. De studenten worden cross-mediaal opgeleid en kunnen zich uiteindelijk ontplooien tot bijvoorbeeld concept ontwikkelaar, online creator, producer, redacteur, presentator, camjo of cameraman/vrouw. De opleiding duurt zeven maanden. Eén dag per week volgen de studenten college en zo’n twee dagen per week krijgen ze gerichte opdrachten vanuit het werkveld. Daarnaast brengen gastdocenten - mensen uit het vak - hun kennis over door middel van masterclasses.

Er start een nieuwe lichting studenten in september, inschrijven kan nog tot 31 juli via www.tvacademy.nl. Bij de toelating wordt er vooral beoordeeld op creativiteit en vernieuwing. De groep is een mix van mbo-, hbo- en wo-studenten.

Talpa Network is de onderneming waarbinnen John de Mol zijn (multi)media-activiteiten heeft ondergebracht. Talpa Network bestaat uit de onderdelen Events, TV (o.m. SBS6, Net5, Veronica en SBS9), Radio (o.m. 538, Sky Radio, Veronica en Radio 10), Social (o.m. Social1nfluencers, StukTV en Gierige Gasten), Digital (o.m. KIJK, JUKE en VoetbalTV), LINDA. en de eCommerce divisie (o.m. VakantieVeilingen en Actievandedag. Ook het Algemeen Nederlands Persbureau (ANP) maakt deel uit van het concern. Deze onderdelen worden ondersteund door Media Solutions, Technology en Creative. Met dit netwerk is het Nederlandse multimediabedrijf meer dan relevant voor de consument en de adverteerder.

Talpa Media, sinds 2015 eigendom van het Briste mediaconcern ITV, houdt zich bezig met het bedenken, produceren en internationaal exploiteren van originele content voor televisie en andere multimedia platforms.

Mediacollege Amsterdam zorgt al meer dan 100 jaar voor creatief talent voor de media. Samen met opdrachtgevers worden de opleidingen afgestemd op de wensen van het bedrijfsleven. Daarnaast ontwikkelt Ma nieuwe toepassingsmogelijkheden voor de media. Samenwerking met de TV Academy is hier een goed voorbeeld van.

United, gevestigd in het Muziekpaviljoen op het Mediapark te Hilversum, is een nationaal en internationaal opererende dienstverlener die op het gebied van televisie- en multimediaprojecten technische en creatieve ondersteuning levert. Zij beschikken over state-of-the-art faciliteiten en gedreven medewerkers die ervoor zorgen dat de klant altijd centraal staat.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Vive le Vélo, Leve de Ronde' - Karl Vannieuwkerke (Eén)

Karl ontvangt David van der Poel, Jolien D'hoore en Stijn Steels aan zijn tafel in de Vlaamse Ardennen om te praten over hun passie voor de koers en 'Vlaanderens mooiste'. Sammy Neyrinck duikt in de sfeer van de Ronde voor dagverse reportages uit het peloton. En Bart Aerts gaat op zoek naar verhalen rond wielerlegende Briek Schotte.

'Vive le Vélo, leve de Ronde', om 21.00 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 14:50
    Ridley
    00:05
    Journaallus
  • 13:30
    Ketnet Junior
    23:10
    Nachtlus
  • 15:25
    Samson & Marie ijsjestijd
    21:00
    Geen uitzending
  • 15:20
    The Good Doctor
    01:25
    Geen uitzending
  • 15:20
    Achter gesloten deuren
    00:50
    Geen uitzending
  • 14:30
    Sorority Secrets
    00:50
    The Big Bang Theory
  • 14:50
    Airwolf
    00:45
    Geen uitzending
  • 15:20
    Strong Medicine
    01:00
    The Flying Doctors
  • 15:10
    Joe
    00:40
    Geen uitzending
  • 15:10
    Friends
    00:00
    Celebrity MasterChef Vlaanderen
  • 14:40
    ER
    01:05
    Neighbours: A New Chapter
  • 14:50
    Hawaii Five-0
    01:45
    Undercover Boss
  • 14:40
    Extreme Food Phobics
    00:35
    Love Island
  • 15:10
    Snapped
    00:50
    Castle
  • 15:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 15:27
    De ambachter
    00:00
    Je Kijkt Naar De Sterren
  • 15:00
    Guillaume's Paris
  • 15:25
    FIM Motocross World Championship
    01:00
    Six Nations
  • 15:00
    Father Brown
    00:35
    Murdoch Mysteries
  • 15:20
    NOS Journaal
    01:11
    EenVandaag
  • 15:01
    Kruisweg
    00:26
    Portrait de la jeune fille en feu
  • 15:23
    Stop!
    00:25
    Sophie & Jeroen