RTL Z lanceert visitekaartje van innovatief Nederland

vrijdag 30 oktober 2015

Het RTL Z-programma 'Toekomstmakers' heeft vrijdagmiddag de Toekomstmakers top 100 gelanceerd, een lijst met de honderd meest baanbrekende innovaties uit Nederland.

De lijst werd overhandigd aan Bertholt Leeftink, Directeur Generaal Bedrijfsleven en Innovatie van EZ, tijdens de Accenture Innovation Awards die vandaag in Maarssen werden uitgereikt.


Per 1 januari 2016 is Nederland voorzitter van de Europese Unie. Dit voorzitterschap staat in het teken van de Innovatieve Unie. Met de 'Toekomstmakers top 100' wil RTL Z Nederland op de kaart zetten als innovatief en ondernemend land en buitenlands bezoek kennis laten maken met de rijkdom van Nederlands vernuft. De 'Toekomstmaker top 100' vertegenwoordigt de diversiteit en hoge kwaliteit van Nederlandse innovatie en is een visitekaartje voor iedereen die Innovatief Nederland beter wil leren kennen.

De 'Toekomstmakers top 100' is samengesteld door een onafhankelijke jury bestaande uit afgevaardigden uit het Nederlandse bedrijfsleven en de wetenschap. De lijst bestaat uit Nederlandse innovaties die zijn gerealiseerd in deze eeuw, die tot de wereldtop in hun sector behoren en die een goed visitekaartje voor Nederland zijn.

De volledige lijst is te bekijken via http://www.toekomstmakerstop100.nl.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met één poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpinguïn, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers