Kijkcijfers: RTL behaalt hoogste score sinds 10 jaar

woensdag 1 juli 2009

RTL Nederland blijft stijgen. In juni is met 33,9% zelfs het hoogste zenderaandeel sinds tien jaar behaald in de doelgroep 20 - 49 jaar. In 1999 kwam de marktleider voor het laatst uit op dit niveau. De concurrenten bleven ruim op afstand met marktaandelen van 27,8% voor de SBS Groep en 22,6% voor de Publieke Omroepen.

Voor marktleider RTL 4 verliep juni bijzonder goed met een marktaandeel van 18,2% in de eigen doelgroep, Boodschappers 20 - 49 jaar. De familiezender houdt daarmee de stijging van de afgelopen maanden vast en scoort zelfs de beste juni-maand sinds 2003 (18,8%).

De hoogste zenderaandelen kwamen voor rekening van 'RTL Boulevard' (38,1% op 26 juni, de reguliere uitzending), 'Editie NL' (29,9% op 3 juni), de wedstrijd IJsland - Nederland (29,1% en 2,5 miljoen kijkers), 'Een Dubbeltje Op Z'n Kant' (27,9% en 1,5 miljoen kijkers op 4 juni) en 'Derek Ogilvie - The Family Circle' (25,4% en 1,3 miljoen kijkers op 11 juni).

Ook 'Herrie Aan De Horizon Goes Carribean', 'SOS Sonja', 'TV Makelaar' en 'Dancing With The Stars', het 'RTL Nieuws' van 19.30 uur en 'GTST' droegen bovengemiddeld bij aan het prachtige resultaat.

De extra ingelaste uitzending van 'RTL Boulevard' naar aanleiding van het overlijden van Michael Jackson leverde veel complimenten op. Ruim 1 miljoen kijkers wisten de uitzending afgelopen vrijdag te vinden.

RTL 5 komt in juni uit op een zenderaandeel van 9,7% in de core doelgroep 20 - 34 jaar, waarmee de goede scores van het voorjaar deze zomer doorzetten. De nieuwe programma's 'We Love The 90's Met Nikkie' en 'Rude Tube', met de meest bizarre internetfilmpjes, deden het vooral goed. De laatste aflevering van de succesvolle reeks 'Echte Gooische Meisjes In De Bijstand' scoorde een mooie 15,7% zenderaandeel in 20 - 34 jaar. Daarnaast weet de kijker de films goed te vinden, wat is terug te zien in de aandelen van 'Transporter', 'Sweetest Thing', 'BadBoys 2', 'It's A Boy Girl Thing', 'Dogdeball A True Underdog Story', 'Ice Age' en My Big Fat Greek Wedding'.

Mannenzender RTL 7 behaalde in juni een mooi zenderaandeel van 6,9% in de doelgroep mannen 20 - 49 jaar, ruim boven mei 2009 (6,6%). De live uitgezonden voetbalwedstrijd tussen Cambuur en Roda JC, met als inzet een plaats in de Eredivisie, eindigde met een zenderaandeel van 28% in de doelgroep en 970.000 kijkers. Maar ook de andere play-off wedstrijden scoorden goed. De TT Assen werd beter bekeken dan ooit (43%) en ook de F1 GP van Groot-Brittannië was een groot kijkcijfersucces. Stevige films, zoals 'Terminator 1 en 2', 'Longest Day' en 'Walking Tall The Payback' stimuleerden de groei van de zender, evenals het uitgesproken RTL 7-voetbalpraatprogramma 'VI'.

RTL 8 heeft een uitstekende maand achter de rug. De vrouwenzender komt in juni uit op een zenderaandeel van 4,3 % in de core doelgroep vrouwen 20 - 49 jaar, ook een stijging ten opzichte van vorige maand (3,6%). 'As The World Turns' voert de lijst aan in juni en behaalde op 23 en 24 juni zenderaandelen in de doelgroep van respectievelijk 11,3% en 11,8% (gemiddeld 8,1% in juni, de hoogste score ooit bij RTL 8). Verder droegen ook de programma's 'Meneer De Huisvrouw', 'Bijstand In De Liefde', 'Spectaculaire Bevallingen', 'Dr. Phil' en 'Oprah Winfrey' en de films 'Dead Will Tell', 'Juror' en 'Billy Elliot' bij.

Alle cijfers liggen ruim boven juni 2008 vanwege het EK Voetbal dat toen plaatsvond.

Persbericht RTL Nederland
http://www.rtl.nl
Meer artikels over RTL 4

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Frank wordt vrijgelaten in afwachting van zijn proces. De Welvaertjes denken eindelijk wat rust te vinden, maar dat is buiten Chantal gerekend. Zij heeft immers ontdekt dat de nieuwe commissaris Rene Vanderlinden goed bevriend is met de Franse crimineel Maurice Le Moko. Chantal wil dat Frank een bezoekje brengt aan diens massagesalon, om zo informatie in te zamelen. Steven neemt een belangrijke beslissing in zijn leven.

'Eigen Kweek', om 20.35 uur op Eén.

Dossiers