Petra Grijzen naar 'Nieuwsuur'

maandag 12 augustus 2019

Petra Grijzen wordt de nieuwe invalpresentator bij 'Nieuwsuur'. Zij volgt Saïda Maggé op, die bij het 'NOS Journaal' de plek gaat innemen van Dionne Stax.

Petra Grijzen is nu presentator bij 'Nieuws en Co', het dagelijkse nieuwsprogramma van NOS en NTR op NPO Radio 1, op vrijdag als presentator en op andere dagen als verslaggever van 'De Bus', waarmee ze het land in gaat en ter plekke verslag doet. Ze zal haar radiowerk gaan combineren met het werk als invalpresentator bij 'Nieuwsuur'.


Petra ziet er erg naar uit: 'Dit is een mooie nieuwe stap waarbij ik het radiowerk met televisie kan gaan combineren. Bij een redactie die qua onderzoeksjournalistiek tot de top behoort. Heel bijzonder dat ik me daar bij mag aansluiten.'

'Nieuwsuur'-hoofdredacteur Joost Oranje is blij met haar komst: 'We weten bij de NTR natuurlijk door haar radiowerk al wat Petra kan. Ze is een ervaren journaliste en interviewer, met zowel radio- als tv ervaring, en gepokt en gemazeld in de actualiteit. Petra past perfect bij 'Nieuwsuur'.'

Petra Grijzen (1978) begon haar omroepcarrière in 2006 bij BNR Nieuwsradio, waar ze jarenlang, als 'stem van de avondspits', het actualiteitenprogramma 'Spitsuur' presenteerde. Ook was ze onder meer presentator van het WNL-televisieprogramma 'Ochtendspits', van het RTL-televisieprogramma 'Editie NL', en presenteerde ze het RTL-lijsttrekkersdebat van 2012 vanuit Carré. Zij studeerde psychologie en werkte aan de Universiteit van Amsterdam.

De vaste anchors van 'Nieuwsuur' zijn Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Naast Petra Grijzen is ook Eelco Bosch van Rosenthal invalpresentator.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

De Belgische tortelduifjes Michel en Sofie ruilen met Jeanette, een alleenstaande moeder van twee zoons. Ze zal met haar zoons een week vertoeven in een riante penthouse met seaview in Blankenberge. Michel en Sofie zullen creatief om moeten gaan met het weekbudget van 80 euro terwijl zij verblijven in een sociale huurwoning in Oosterhout.

'Steenrijk, Straatarm', om 22.25 uur op Vitaya.

Dossiers