Peter R. de Vries onthult Holleeder Tape bij RTL

maandag 11 februari 2019
Foto: RTL 4 - © RTL 2019

RTL 4 zendt op dinsdagavond 12 februari een 90 minuten durende 'RTL Boulevard'-special uit over De Holleeder Tape. Hierin is voor het eerst het telefoongesprek te horen dat misdaadverslaggever Peter R. de Vries had met Willem Holleeder in april 2011 op het kantoor van Holleeders voormalige advocaat Stijn Franken.

In deze special duiden Peter R. de Vries en John van den Heuvel de inhoud van de tape, die volgens beiden van groot belang is in de huidige strafzaak tegen Holleeder.


In het gesprek beweert Holleeder onder andere dat hij bedreigd is door Bénédicte Ficq, de voormalige advocate van Dino Soerel en dat hij vreest voor zijn leven. Holleeder vertelt dat hij het telefoongesprek ziet als een soort testament.

Holleeder zat op dat moment zijn straf uit voor afpersing van onder andere vastgoedmagnaat Willem Endstra. Hij herhaalt regelmatig dat hij bang is voor hogere machten. 'Soms moet je je plek weten.' Opvallend is dat Holleeder vertelt dat hij vanuit de gevangenis cryptisch communiceerde met zijn familie. Ook praat hij over de banden tussen hemzelf de doodgeschoten topcrimineel Stanley Hillis en de tot levenslang veroordeelde Dino Soerel.

'RTL Boulevard: De Holleeder Tape' wordt gepresenteerd door Beau van Erven Dorens en Luuk Ikink en is op 12 februari om 20.30 uur te zien bij RTL4.

'RTL Boulevard: De Holleeder Tape', dinsdag 12 februari om 20.30 uur bij RTL 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

Van 28 november tot 5 december kunnen de Open VLD-leden kiezen wie de opvolger wordt van huidig voorzitter Guy Verhofstadt. Open VLD verkeert in crisis na de nederlaag bij de jongste regionale verkiezingen. Tussen 2003 en 2009 verloor de partij 400.000 kiezers. Open VLD viel ook pijnlijk uit de boot bij de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Hoe willen de drie kandidaat-voorzitters de achteruitgang keren? Terzake ging ook praten met de traditionele achterban van de liberalen, de kleine zelfstandigen. Waar leggen zij de oorzaak voor wat fout gelopen is? En welke richting vinden zij dat hun partij uit moet? Verder schetst het programma ook een profiel van de drie kandidaten. Waar staan ze voor en hoe denken ze hun partij uit het slop te trekken?

'Terzake', om 20.00 uur op Canvas.

Dossiers