''Pauw' en 'Jinek' half uur vroeger op tv'

woensdag 14 augustus 2019
Foto: KRO-NCRV - © Wessel de Groot 2019

Insiders bij de NPO beweren dat de talkshows 'Pauw' en 'Jinek' in het nieuwe tv-seizoen een half uur vroeger op tv komen. Dat schrijft het AD. Maar bij de NPO wil niemand het nieuws nog bevestigen.

In de nieuwe programmering van de NPO is er op NPO 1 na het 'NOS Journaal' van 20.00 uur plaats gemaakt voor twee tijdsloten van 50 minuten. Hierdoor is er voor 'Jinek' en 'Pauw' zendtijd vanaf 22.30 uur.


Eva Jinek zelf had recent nog in een interview in magazine LINDA de wens uitgesproken om haar programma vroeger uit te zenden. Zij zal er dus zeker niet om malen. Als is de beslissing nog niet definitief bekrachtigd door de NPO. Daar reageert een woordvoerder eerder kort in het AD. 'Onze seizoenspresentatie is op 27 augustus. Dan maken wij meer bekend over de programmering van 2019/2020.'

En ook op NPO 2 verandert er wat. 'Nieuwsuur' vervroegt ook een half uur, naar 21.30 uur. Die ingreep zou ervoor zorgen dat de concurrentie van het duidingsprogramma met de late night talkshows op NPO 1 verdwijnt.

Wanneer de wijzigingen ingaan, is dus nog niet bekend. NPO houdt op 27 augustus een najaarspresentatie.

Bron: AD.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

'American Pie' van Don McLean was zonder twijfel een van de meest kenmerkende singer-songwriter-lp's van 1971. De plaat, met als absolute hoogtepunten het titelnummer en 'Vincent', McLeans ontroerend huldebetoon aan Vincent Van Gogh, is een klassieker in het folkrockgenre. Don McLean zelf vertelt over de impact die het album destijds had op de babyboomgeneratie, maar ook over de relevantie ervan, tot op de dag van vandaag. Ook producer Ed Freeman en muzikant Jake Bugg komen aan het woord en we krijgen unieke beelden te zien van George Michael die het nummer 'The Grave' brengt.

'Classic Albums', om 22.45 uur op Canvas.

Dossiers