Opnamen derde seizoen 'Hollands Hoop' van start

maandag 14 januari 2019
Foto: BNNVARA/NTR - © Jur Oster 2019

Maandag 14 januari 2019 zijn de opnamen gestart voor het derde seizoen van de veelgeprezen BNNVARA/NTR-dramaserie 'Hollands Hoop'. 'Hollands Hoop III' is naar verwachting begin 2020 te zien op NPO 3.

Alle karakters die seizoen 2 hebben overleefd, keren terug: ook in het derde seizoen worden de hoofdrollen gespeeld door o.a. Marcel Hensema, Kim van Kooten, Martijn Lakemeier, Peter Van Den Begin, Gaite Jansen en Hadewych Minis. Acteurs Chris Zegers, Malou Gorter, Caya de Groot en Saskia Temmink maken hun entree.

Franky Ribbens schrijft wederom het scenario en de regie is opnieuw in handen van Dana Nechushtan.

'Hollands Hoop' sleepte diverse prijzen en nominaties in de wacht. Zo werd seizoen 1 bekroond met het Gouden Kalf voor beste televisiedrama. Kim van Kooten kreeg de Gouden Notekraker voor beste actrice. Scenarioschrijver Franky Ribbens won de Kees Holierhoek Scenarioprijs en de Zilveren Krulstaart. Regisseur Dana Nechushtan ontving de DirectorsNL Award. En de interactieve website van de serie won de Zilveren Lovie Award. De Amerikaanse kabelzender Showtime heeft de remake rechten van 'Hollands Hoop' aangekocht voor de Amerikaanse markt.

In het eerste seizoen van 'Hollands Hoop' maakten we kennis met forensisch psychiater Fokke (Marcel Hensema), die de wiethandel inrolt als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft. In het tweede seizoen heeft Fokke de zieltogende boerengemeenschap omgetoverd tot een welvarende mini-maatschappij, door een clandestiene wiet-coöperatie te stichten. In seizoen drie wordt Fokke geconfronteerd met concurrentie uit onverwachte hoek en een vijandige overname van zijn imperium.

'Hollands Hoop III' is een coproductie van BNNVARA en de NTR.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Sarah wordt ten huwelijk gevraagd door haar vriend, maar ze is helemaal niet zeker of ze dit wel wil. Op weg naar huis om het huwelijksfeest van haar zus bij te wonen, besluit ze bij haar grootmoeder langs te gaan om raad te vragen. Daar ontdekt ze een groot familiegeheim dat zijn weerslag heeft op de hele generatie vrouwen binnen de familie. Ze besluit op zoek te gaan naar de man die een antwoord kan geven op al haar vragen...

'Rumor Has It', film met oa. Jennifer Aniston en Kevin Costner, om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers