NTR verkoopt formatrechten 'De Dokter Corrie Show' aan AustraliŽ

maandag 8 juli 2019
Foto: © NTR 2019

De NTR heeft de formatrechten van de 'Dokter Corrie Show' verkocht aan ABC, de publieke omroep van AustraliŽ. Na BelgiŽ en Canada heeft AustraliŽ binnenkort dus ook zijn eigen kinder-liefdesdokter op tv.

Dokter Corrie wordt in Nederland vertolkt door Martine Sandifort. De stotterende dokter Corrie geeft seksuele voorlichting aan kinderen vanaf 9 jaar en beantwoordt prangende vragen over puberteit, relaties en seksualiteit. Het programma kwam tot stand in samenwerking met Rutgers, kenniscentrum seksualiteit.


In Nederland was Dokter Corrie in 2013 voor het eerst te zien bij SchoolTV. Hoewel er discussie ontstond rondom de rubriek, werd het een ongekend succes en kreeg Dokter Corrie in 2015 haar eigen show op NPO Zapp. Ketnet, de publieke omroep van België, volgde in 2017 met de Vlaamse dokter Bea, vertolkt door Eva van der Gucht. Inmiddels werken Candese programmamakers aan hun eigen versie en nu maakt dus ook een Australische dokter haar opwachting.

De NTR is niet alleen trots dat het format van Dokter Corrie reist, maar vindt het ook van groot belang dat kinderen over de hele wereld gedegen seksuele voorlichting krijgen. Zelf komt de omroep dit najaar met een nieuwe korte webserie met Dokter Corrie op het NPO Zapp Youtube kanaal.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Terzake' (Canvas)

Van 28 november tot 5 december kunnen de Open VLD-leden kiezen wie de opvolger wordt van huidig voorzitter Guy Verhofstadt. Open VLD verkeert in crisis na de nederlaag bij de jongste regionale verkiezingen. Tussen 2003 en 2009 verloor de partij 400.000 kiezers. Open VLD viel ook pijnlijk uit de boot bij de onderhandelingen over de vorming van een nieuwe Vlaamse regering. Hoe willen de drie kandidaat-voorzitters de achteruitgang keren? Terzake ging ook praten met de traditionele achterban van de liberalen, de kleine zelfstandigen. Waar leggen zij de oorzaak voor wat fout gelopen is? En welke richting vinden zij dat hun partij uit moet? Verder schetst het programma ook een profiel van de drie kandidaten. Waar staan ze voor en hoe denken ze hun partij uit het slop te trekken?

'Terzake', om 20.00 uur op Canvas.

Dossiers