Nieuwe spannende jeugdserie 'Zeven Kleine Criminelen'

zaterdag 16 maart 2019

In de avontuurlijke en meeslepende heist-serie 'Zeven Kleine Criminelen' van regisseur Rob Lücker is de twaalfjarige Raffie ten einde raad.

Wanneer hij met zijn broertje en oma uit huis gezet dreigt te worden moet hij een plan bedenken om aan geld te komen. Samen met zijn vrienden besluit hij de bank te overvallen. Eén detail: de bank is zwaar beveiligd en het is nog niet eerder iemand gelukt hier een kraak te zetten. Lukt het Raffie en zijn vrienden wél?

De hoofdrollen worden vertolkt door Rover van Gennep (Raffie), Ilias Chouitar (Boaz), Rami Kooti Arab (Wahid), Matti Stooker (Tomek), Kees van Wandelen (Koen), Owen Kaat (Dulles) en Lotte Dorenbos (Pico). Daarnaast zien we onder meer Marie Louise Stheins (oma), Theo Maassen (bankdirecteur Hispe), Anniek Pheifer (Angela), Maria Kraakman (Sonja) en Howard Komproe (Wynand).

Eindredacteur Anna van der Staak: 'Kwalitatief en innoverend jeugddrama is een speerpunt in het dramabeleid van de VPRO. 'Zeven Kleine Criminelen' is daar op alle fronten een zeer geslaagd voorbeeld van.'

Regisseur Rob Lücker: 'In Nederland is het niveau van de jeugdserie erg hoog. Een mooie persoonlijke uitdaging om op dit niveau, en in mijn eigen stijl, iets nieuws en bijzonders neer te zetten. 'Zeven Kleine Criminelen' is een aangrijpend en spannend avontuur voor jong en oud, met een unieke cast, gesitueerd in een ruige en intrigerende wereld waar kinderen het moeten opnemen tegen volwassenen. De serie schakelt moeiteloos tussen drama, humor en suspense en het flirt openhartig met stijlkenmerken uit het klassieke heist- en detectivegenre. Het is een serie die ik als kind zelf heel graag had willen zien. Ik ben er ontzettend trots op. Kinderen moet je serieus nemen en daar is een fikse dosis bite en spanning voor nodig. De nieuwe standaard voor jeugddrama is in mijn optiek gezet.'

'Zeven Kleine Criminelen' is een co-productie van Pupkin Film en de VPRO en is gemaakt met steun van het NPO Fonds en de Nederlandse Film Productie Incentive. Het scenario is van Jaap Peter Enderlé en Chris Westendorp en is geïnspireerd op Sette piccoli sospetti van Christian Frascella, in het Nederlands verschenen met de titel Zeven kleine criminelen.

Over regisseur Rob Lücker
Rob Lücker (1977) is regisseur van films en commercials. In 2014 won hij het met zijn korte film 'Das Wad' een een Gouden Kalf voor Beste Korte Film. Ook regisseerde hij de korte film 'Walzer', de televisiefilms 'Verzet' en 'Messias' en de zeer succesvolle absurde komedieserie 'Rundfunk'. Rob's werk kenmerkt zicht door een zwart-komische toon en een uniek gestileerde visuele stijl.

'Zeven Kleine Criminelen', vanaf zondag 17 maart om 18.05 uur en aansluitend aflevering 2 om 18.30 uur op NPO Zapp. Vanaf zondag 24 maart om 18.30 uur op NPO Zapp.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Maarten Breckx en Gilles De Bilde op VTM De Rode Duivels

België neemt het op tegen Rusland in het Koning Boudewijnstadion. De eerste twee landen uit elke poule plaatsen zich voor de eindronde van het EK.

'Kwalificatie Euro 2020: België-Rusland', om 20.25 uur bij VTM.

Dossiers