Nieuwe serie: 'Je Geld of Mijn Leven': hoe is het nu met Geuko, Evert, Samantha en Eefje?

zondag 12 mei 2019

In de EO-serie 'Je Geld of Mijn Leven' volgt Bert van Leeuwen Geuko, Evert, Samantha en Eefje. In december was te zien hoe zij via crowdfunding geld inzamelden voor een medische behandeling.

Voor hen was crowdfunding het laatste redmiddel. Binnen 50 uur bracht Nederland zes ton bij elkaar. Hierdoor kunnen alle vier de behandeling ondergaan of het hulpmiddel aanschaffen dat hun leven kan redden, verlengen of een flink verschil maakt in de kwaliteit van leven. Maar hoe gaat het nu met ze? Dat is vanaf 13 mei te zien in een vierdelige vervolgserie op NPO 1.

Geuko, Evert, Samantha en Eefje hebben alle vier een behandeling nodig die de kwaliteit van hun leven erg kan verbeteren, maar die ze in Nederland niet kunnen krijgen. Hun behandeling wordt niet vergoed en ze staan met hun rug tegen de muur. Maar ze laten het daar niet bij zitten en vroegen de kijker in december 2018 tijdens de kick-offaflevering van ‘Je Geld of Mijn Leven’ geld te doneren om een behandeling in het buitenland mogelijk te maken. Deze crowdfunding was een enorm succes; Nederland gaf gul en de benodigde zes ton was binnen vijftig uur binnen.

In ‘Je Geld of Mijn Leven’ volgt Bert van Leeuwen deze vier mensen en hun geliefden tijdens de behandeling in het buitenland. Hoe is het ze de afgelopen maanden vergaan? Waar liepen ze tegen aan en wat hielp hen verder? Zijn de behandelingen succesvol geweest? Hoe gaat het nu verder met Geuko, Evert, Samantha en Eefje?

Daarnaast onderzoekt Bert van Leeuwen hoe het kan dat sommige behandelingen niet vergoed worden en welke ingewikkelde dilemma’s en keuzes daar achter zitten. Daarvoor spreekt hij onder andere met een zorgeconoom en een medisch ethicus.

'Je Geld of Mijn Leven' wordt geproduceerd door Vincent TV.

'Je Geld of Mijn Leven', vanaf maandag 13 mei om 22.10 uur bij de EO op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stef Wauters - VTM NIEUWS (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

Stef Wauters presenteert een marathonuitzending naar aanleiding van de verkiezingen. Hij schakelt rechtstreeks over naar journalisten die over het hele land kopstukken van de diverse partijen volgen en de eerste reacties sprokkelen. Elke Pattyn staat klaar in de studio in Vilvoorde om als eerste alle uitslagen te brengen. Die bespreekt ze met de Raad van Wijzen van VTM NIEUWS. Aan het Vlaams parlement ontvangt Dany Verstraeten de hele dag door opmerkelijke politici, maar vooral ook andere mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de loop van de campagne. Reporters staan bovendien klaar aan partijhoofdkwartieren of op de plekken waar de partijen verzamelen om met hun militanten de overwinning te vieren, of het verlies door te spoelen.

'De Stem van Vlaanderen', vanaf 8.00 uur de hele dag door op VTM.

Dossiers