Nieuwe generatie bezorgt Cartoon Network grootste en meest diverse programma

dinsdag 13 maart 2018

Cartoon Network maakt bekend dat, dankzij een nieuwe generatie schrijvers, bedenkers en ontwikkelaars, de zender de grootste, meest diverse line-up op het programma heeft staan.

Naast deze nieuwe programma’s worden er ook meer dan 30 nieuwe games en apps toegevoegd aan de mobiele en webportfolio.


'Apple & Onion' van George Gendi, het debuut 'Craig of The Creek' van Matt Burnett en Ben Levin, Julia Pott’s 'Summer Camp Island' en 'Unikitty!', de nieuwste reeks geproduced door Warner Bros. Animation gebaseerd op het populaire figuurtje uit The LEGO® Movie, zijn binnenkort op de zender te zien.

'Het zit in ons DNA om kinderen herkenbare werelden, verhalen en personages voor te leggen', aldus Christina Miller, president van Cartoon Network-Adult Swim-Boomerang. 'Dit moment is bovendien erg speciaal want een nieuwe generatie talent brengt diepte en interactiviteit mee in hun storytelling. Een perfecte match dus!'

'Cartoon Network blijft groei zien in video en gaming platforms, waarbij kinderen genieten van de content over verschillende kanalen', zegt Donna Speciale, president van Turner Ad Sales. 'De beste manier voor deze merken om onze fans te bereiken is via een totaalpakket die al deze platforms bundelt.'

Dit is de line-up voor 2018 - 2019:

Nieuwe series

'Apple & Onion' – Nieuwe buddy komedie van George Gendi, over beste vrienden Apple en Onion die hun thuis achter zich laten om het te maken in de grote stad.
'Craig of the Creek' – In 'Craig of The Creek' volgen we hoofdpersonage Craig, die zijn beste vrienden J.P. en Kelsey op een komische reis door de kreek van zijn buurt leidt, waarbij elke dag een spannende expeditie wordt.
'Summer Camp Island' – Deze reeks, gebaseerd op een Cartoon Network Short van Julia Pott die hiermee indruk maakte op het Sundance Film Festival, gaat over Oscar en zijn beste vriend Hedgehog, die op een magisch zomerkamp terechtkomen.
'Unikitty' – In 'Unikitty' volgen we de lieve en soms explosieve Unikitty tijdens haar avonturen met haar vrienden en 'frenemies' en laat zij alle hilarische hoogtepunten en dieptepunten van het emotionele spectrum zien. 

Terugkerende series

'Adventure Time' ('Tijd voor Avontuur')
'Ben 10'
'OK K.O.! Let’s Be Heroes' 
'Steven Universe' 
'The Amazing World of Gumball'
'The Powerpuff Girls' 
'Teen Titans Go!' 
'Unikitty!' 
'We Bare Bears' 

Ook nieuwe afleveringen van 'Mighty Magiswords' en 'Clarence' zullen dit jaar te zien zijn.

Digitaal

Cartoon Network biedt fans ook nieuwe digitale content, verspreid over mobiele, web en streaming platforms:

'Bloons Adventure Time TD' – In deze game, ontwikkeld door Ninja Kiwi en gebaseerd op hun megahit Bloons Tower Defense, wordt het Land van Ooo aangevallen door Bloon hordes! Finn en Jake kunnen alle hulp gebruiken om hen te stoppen. Spelers kunnen hun favoriete 'Adventure Time' characters zoals Princess Bubblegum, Marceline, Ice King en meer rekruteren. Deze free-to-play game zal deze zomer beschikbaar zijn.  
'Ben 10 Alien Experience' – Deze herwerkte en verbeterde ‘augmented reality’ game bevat nieuwe gameplay, levels en vijanden. Spelers kunnen de camerafunctie gebruiken om zichzelf in nog meer aliens te transformeren en hun eigen Omni-Enhanced foto’s en video’s op te slaan. 'Ben 10 Alien Experience' is een gratis, ad-supported game die in augustus beschikbaar zou zijn voor alle platforms.

'The Steven Universe Podcast' – 'The Steven Universe Podcast' gaat verder met de verkenning van de mensen en plaatsen in de Steven Universe wereld. Elke aflevering bevat een close-up, behind-the-scenes look op personages en omgevingen die in de geliefde reeks zitten.

Persbericht Media Tornado/Cartoon Network
http://www.cartoonnetwork.nl
Meer artikels over Cartoon Network NL

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

We leven in een wereld waarin uiterlijk alles is, als je er anders uitziet heb je het zwaar. We volgen drie knappe jonge vrouwen met een verminking in het gezicht. Ze vertellen emotionele verhalen over hun strijd tegen de vooroordelen van anderen.

'Straffe Verhalen', om 22.30 uur op VIJF.

Dossiers