NCRV najaar: breed en gevarieerd

dinsdag 15 januari 2008

Dit voorjaar is de NCRV vertegenwoordigd met een brede en gevarieerde programmering op Nederland 1, 2 en 3. Met programma's over mensen in de verdrukking, over levensgenieters, mensen die beslissende momenten in hun leven meemaken. Met programma's die betrokken zijn, bij de maatschappij, bij mensen en hun emoties.

N


aast bestaande, sterke producties als 'Man Bijt Hond', 'Netwerk', 'Dokument', 'Hello Goodbye' en 'Keyzer & De Boer Advocaten', presenteert de NCRV dit voorjaar diverse nieuwe titels, zoals 'De 100 – Het huwelijk', 'Ten Einde Raad', 'Hart en Ziel' en 'Kaaskoppen & Waterlanders'. Er ontluikt veel moois dit voorjaar bij de NCRV...

Ambitieus op Nederland 1 en 3
De NCRV profileert zich met ambitieuze programma's op Nederland 1 en 3. Na het succes van de veelbesproken serie 'Babyboom' afgelopen najaar, presenteert de NCRV op Nederland 1 vanaf begin maart De 100 – Het huwelijk. Caroline Tensen volgt hierin de komende maanden honderd stellen die in het huwelijk treden. Jong en oud, homo, hetero, eerste liefdes en derde huwelijken.

Ondernemer Annemarie van Gaal wordt vanaf 11 maart zaakwaarnemer van mensen die zijn verwikkeld in bureaucratische valkuilen in het nieuwe programma 'Ten Einde Raad'. Mensen die van het kastje naar de muur worden gestuurd. Van Gaal is steun en toeverlaat, hoort de klachten aan en analyseert het probleem. Met als uitgangspunt dat regels nooit belangrijker moeten zijn dan mensen.

Jochem van Gelder gaat in de nieuwe serie 'Praatjesmakers' overzee, naar de Nederlandse Antillen. Op Curaçao ontmoet hij bijzondere kinderen in een bijzondere omgeving.

Op 18 januari start op Nederland 3 het programma 'Slag om Pampus', een achtdelige serie over de strijd tussen stellen die bereid zijn hun vertrouwde leven op te geven voor een unieke vacature: fortwachter op het eiland Pampus. Veelbelovend talent Regina Romeijn gaat 'Slag om Pampus' presenteren.

In 'Knowing Me Knowing You' gaat Harm Edens vanaf 14 maart bekende collega's uit de sport-, toneel- of televisiewereld testen op hun kennis van elkaars persoonlijke en professionele leven. Hoe goed kennen zij elkaar eigenlijk?

Psychologie, gezondheid en geschiedenis op Nederland 2
Op Nederland 2 blijft de NCRV sterk aanwezig met de indringende documentaires in 'Dokument', live-debat in 'Rondom 10', het dagelijkse 'Man Bijt Hond' en achtergrond en actualiteiten in 'Netwerk'.

In februari start de serie 'Kaaskoppen & Waterlanders', waarin Ernst Daniel Smid op zoek gaat naar de idealen en drijfveren van mannen en vrouwen die ons land hebben gemaakt tot wat het nu is. Die zich onderscheidden van de massa omdat ze hun kop boven het maaiveld durfden uit te steken en die soms pas lang na hun dood de welverdiende erkenning kregen. De serie is gebaseerd op de Canon van Nederland.

Het nieuwe psychologische programma 'Hart en Ziel' met presentator Mieke van der Weij, geeft een geestverruimende blik op de actualiteit en het gedrag van mensen. 'Hart en Ziel' wordt gemaakt in samenwerking met De Volkskrant, die wekelijks op zaterdag het gelijknamige katern heeft.

In 'Uitgedokterd?!', vanaf eind april, volgt Ghislaine Plag patiënten die in het reguliere circuit zijn uitgedokterd. Via het alternatieve circuit proberen zij verlichting te vinden of zelfs van hun kwalen af te komen. Hoe ver gaan mensen hierin en waarom is er zo'n spanningsveld tussen de reguliere en alternatieve geneeskunde?

Ode aan Huub Oosterhuis
Dit jaar viert de NCRV 50 jaar teksten van tekstschrijver Huub Oosterhuis. Zijn teksten inspireren en troosten velen. In een speciaal programma op 31 mei geven Nederlandse artiesten, koren en solisten, vanuit de Nieuwe Kerk in Amsterdam, een ode aan Oosterhuis en zijn teksten.

Hofleverancier van Z@pp
Met 'Willem Wever', 'BZT-Show' en de dagelijkse jeugddramaserie 'SpangaS' is de NCRV hofleverancier op Z@pp. Vanaf 1 maart presenteert Jochem van Gelder wekelijks de onvoorspelbare spelshow 'Rootz'. Twee families nemen het op tegen elkaar in bizarre, grappige of zenuwslopende duels. Wint het zesjarige nichtje 't van haar sterke oom?

User created content op internet
De NCRV staat bekend als een innovatieve omroep op het gebied van nieuwe media met goedlopende sites als Stand.nl en SpangaS.nl. En bij diverse sites staat 'user created content' centraal. Het themakanaal Geloven, Mambapoint en de talentensites zijn al enige tijd bezig op dit terrein.

De NCRV start dit voorjaar met Nederland P, het meest publieke net van Nederland. Met als motto: 'De publieke omroep ben je zelf!' Een platform waarop iedere Nederlander of organisatie een eigen omroep kan beginnen. Compleet met leden en uitzendposities. Het platform zal samenwerking en creativiteit van de gebruikers stimuleren.

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reünie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 18:10
    Dagelijkse kost
    02:25
    Journaallus
  • 18:10
    Ademloos
    07:30
    Ketnet Junior
  • 18:05
    Schijtluizen
    05:00
    Geen uitzending
  • 17:40
    Echte Verhalen: De Buurtpolitie
    05:15
    Geen uitzending
  • 17:10
    MasterChef Australië
    03:10
    Geen uitzending
  • 17:55
    How I Met Your Mother
    08:45
    Wordt aangekondigd
  • 17:50
    Ultimate Police Interceptors
    01:15
    Geen uitzending
  • 17:55
    Baywatch
    15:45
    JAG
  • 18:00
    Sturm der Liebe
    06:00
    Joe
  • 17:40
    Blind gekocht
    01:45
    Geen uitzending
  • 17:55
    FBI
    02:05
    ER
  • 17:55
    Pawn Stars: Best Of
    01:20
    Sydney Harbour Force
  • 17:45
    MasterChef UK
    02:55
    Geen uitzending
  • 17:30
    Hailey Dean Mystery: A Will to Kill
    05:00
    Geen uitzending
  • 15:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 18:10
    Jong geleerd
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 18:05
    Ainsley Eats The Streets
    02:20
    Tot op het Bot: Het Varken
  • 17:10
    The Paddock
    01:45
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 17:55
    Death in Paradise
    02:10
    The Change
  • 18:00
    NOS Journaal 18.00 uur
    01:42
    NOS Journaal
  • 18:00
    NOS Journaal 18.00 uur
    01:59
    Nieuwsuur
  • 18:07
    Brainstorm
    02:36
    Podium Zwart Unplugged