Marlijn Weerdenburg presenteert nieuw MAX-programma 'Aan 't Zand'

dinsdag 4 juni 2019
Foto: © Omroep MAX 2019

Vanaf woensdag 7 augustus om 20.30 uur is het nieuwe MAX-programma 'Aan 't Zand' op NPO 1 te zien. De presentatie is in handen van Marlijn Weerdenburg.

In het zomerse programma worden zes deelnemers uitgedaagd de mooiste zandsculpturen te maken. Vervolgens worden deze kunstwerken beoordeeld door een deskundige jury.


Marlijn Weerdenburg presenteert het nieuwe MAX-programma 'Aan 't Zand!'. Nederland is groot in het maken van zandsculpturen. Er is een behoorlijk grote groep Nederlandse kunstenaars die er zijn brood mee verdient en de hele wereld overvliegt om zandsculpturen te maken In 'Aan ’t Zand' gaan zes kunstenaars de strijd met elkaar aan om de mooiste zandsculpturen te maken.

Marlijn Weerdenburg over 'Aan 't Zand': ''We hebben vroeger allemaal wel eens zandkastelen gebouwd, maar ik moet bekennen dat ik het niveau van toen nog steeds niet ontstegen ben. Want wat de kunstenaars uit 'Aan 't Zand' kunnen, dat is echt heel bijzonder!'

De zandkunstenaars
Voor 'Aan 't Zand' zijn er zes talentvolle deelnemers geselecteerd: Johannes uit Amsterdam, hij staat wereldwijd bekend om zijn controversiële sculpturen; Sikke Bart uit Groningen, hij sleepte in de afgelopen 30 jaar verschillende zandsculptuurprijzen binnen. En Mireille uit Den Haag die jarenlang de wereld over reisde als sculptuurbouwer, en kunstenaar Niels uit de Achterhoek die bekend staat om zijn hout- en ijssculpturen. Verder doet illustrator Linda mee, zij besteedt elk vrij uurtje in haar leven aan haar passie voor zand. Tot slot doet Thomas mee, voor zijn werk als zandkunstenaar is hij inmiddels naar Amerika geëmigreerd, maar voor deze uitdaging bezoekt hij graag weer zijn vaderland.

De jury
Om de zandsculpturen te realiseren is er maar liefst 150.000 kilogram rivierzand aangevoerd. Elke aflevering bestaat uit een opdracht waarbij techniek centraal staat en een opdracht waarbij een groot sculptuur wordt gemaakt. De zandsculpturen worden beoordeeld door een deskundige jury: Marcel Elsjan of Wipper en Marianne de Nooijer. Ook neemt elke week een publieksjurylid plaats in de jury. Elke week valt er één kunstenaar af. Uiteindelijk strijden in de finale drie kunstenaars tegen elkaar om de Gouden Metseltroffel te bemachtigen.

'Aan 't Zand', vanaf woensdag 7 augustus elke week om 20.30 uur op NPO 1.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers