Markante bewoners zeldzaam openhartig over hun 'URK!'

maandag 18 maart 2019

Vanaf dinsdag 19 maart zendt SBS6 een zevendelige realityserie uit over markante Urkers. Een aantal opmerkelijke dorpsgenoten met totaal verschillende achtergronden en gedachtegoed worden tijdens hun dagelijkse bezigheden op de voet gevolgd.

De portretten in de serie 'URK!' onthullen niet alleen bijzonderheden in het leven van de Urkers, maar ook een aantal totaal onvermoede gewoontes in het kleine vissersdorp.

Voor buitenstaanders staat het voormalig eiland vooral bekend om de vis, het geloof en drugs. Maar wat zijn de verhalen achter deze vooroordelen? Hoe traditioneel is de manier van leven 'op' Urk of is er ook plaats in de gemeenschap voor andersdenkenden? Hoe zijn de verhoudingen binnen de vissersgemeenschap waar traditionele en moderne duurzame visserij elkaar tegen komen? En niet te vergeten hoe vergaat het de jeugd en hoe zien zij de toekomst 'op' Urk? Zeker is dat Urk allesbehalve een doorsnee gemeenschap is en dat de gelijknamige realityserie een dorp laat zien met meerdere verrassende gezichten en verhalen.

'URK!' wordt geproduceerd door Beeldbrigade.

'URK!', wekelijks vanaf dinsdag 19 maart om 20.30 uur bij SBS6.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'De Columbus' - Jeroen Meus (foto: Eén - © VRT 2019)

In 'De Columbus' trekt Wim Lybaert er elke week op uit met een bekende gast, op zoek naar het goeie leven onderweg. Humaninterestprogramma. Wim Lybaert haalt dit voorjaar zijn zelfgebouwde huis op wielen weer van stal. Zonder plan trekt hij samen met zijn gast de wijde wereld in. Samen duwen ze een week op pauze om te genieten van vrije tijd die echt vrij is. In de eerste aflevering van het nieuwe seizoen rijdt Jeroen Meus mee.

'De Columbus', om 20.40 uur op En.

Dossiers