Markante bewoners zeldzaam openhartig over hun 'URK!'

maandag 18 maart 2019

Vanaf dinsdag 19 maart zendt SBS6 een zevendelige realityserie uit over markante Urkers. Een aantal opmerkelijke dorpsgenoten met totaal verschillende achtergronden en gedachtegoed worden tijdens hun dagelijkse bezigheden op de voet gevolgd.

De portretten in de serie 'URK!' onthullen niet alleen bijzonderheden in het leven van de Urkers, maar ook een aantal totaal onvermoede gewoontes in het kleine vissersdorp.


Voor buitenstaanders staat het voormalig eiland vooral bekend om de vis, het geloof en drugs. Maar wat zijn de verhalen achter deze vooroordelen? Hoe traditioneel is de manier van leven 'op' Urk of is er ook plaats in de gemeenschap voor andersdenkenden? Hoe zijn de verhoudingen binnen de vissersgemeenschap waar traditionele en moderne duurzame visserij elkaar tegen komen? En niet te vergeten hoe vergaat het de jeugd en hoe zien zij de toekomst 'op' Urk? Zeker is dat Urk allesbehalve een doorsnee gemeenschap is en dat de gelijknamige realityserie een dorp laat zien met meerdere verrassende gezichten en verhalen.

'URK!' wordt geproduceerd door Beeldbrigade.

'URK!', wekelijks vanaf dinsdag 19 maart om 20.30 uur bij SBS6.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

De voorbije 30 jaar zijn de stedelijke gebieden verdrievoudigd in grootte. Door de bouw van steden worden dieren uit hun habitat verdreven. Zij moeten vechten voor hun plek in een gebied dat ooit van hen was. Zo volgen we olifanten in Sri Lanka die de strijd aangaan met de mens om hun territorium en zien we hoe de toekomst van de kapucijnapen in Costa Rica bedreigd wordt. Maar we leren ook dat een goeie relatie tussen wilde dieren en de mens mogelijk is en voordelig kan zijn voor beide partijen.

'Cities: Nature's New Wild', om 21.10 uur op Canvas.

Dossiers