Maandag start 'Rik over de Grens' bij Net5

zondag 30 april 2017

Jarenlang vertelde Rik van de Westelaken als journaalpresentator nieuwsverhalen van over de hele wereld. Nu verlaat hij de studio en reist hij zelf de wereld over en bezoekt hij groepen mensen die - soms vrijwillig, soms noodgedwongen - een opmerkelijk leven leiden.

Hij trekt een paar dagen met ze op, nieuwsgierig naar hun verhalen en ervaringen. Waarom hebben ze de keuzes gemaakt die hun - in onze ogen - 'anders' maken? En hoe reageert hun omgeving daarop?


Aflevering 1: Zedendelinquenten in Florida
In de eerste aflevering onderzoekt Rik van de Westelaken het leven in een Amerikaans dorpje met 120 zedendelinquenten. Strenge wetten dwingen deze ex-gevangenen naar het afgelegen Miracle Village in Florida. Rik ontmoet verschillende 'sex offenders' en hoort hun verbijsterende en shockerende verhalen: van de jongen die zegt dat hij per ongeluk kinderporno heeft gedownload tot de grootvader die toegeeft zijn kleindochter te hebben misbruikt. Riks zoektocht krijgt een verrassende wending als hij in een nabij gelegen dorp een kerkdienst bijwoont, waar dorpsbewoners en zedendelinquenten vredig naast elkaar in de kerkbanken zitten.

Rik reist de wereld over
De afgelopen maanden is Rik van de Westelaken veel op reis geweest voor zijn nieuwe programma. Zijn zoektocht naar bijzondere leefgemeenschappen bracht hem over de hele wereld. In Mexico trekt Rik op met fanatieke aanhangers van de religieuze stroming Santa Muerte. In Zuid-Afrika bezoekt hij het 100% blanke dorp Oriana. In Nevada, het enige stukje Amerika waar prostitutie legaal is, brengt Rik een bezoek aan de beruchte bordelen aldaar.

'Rik over de Grens', vanaf maandag 1 mei om 21.55 uur bij Net5.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Eric Randall is een bekende schrijver van boeken over hoe je best single zou moeten blijven. Hij heeft het bovendien niet echt voor Kerstmis en alles wat er bij te kijken komt. Dit jaar moet hij op zijn neefje en nichtje passen wanneer hun ouders er niet zijn. Met de hulp van zijn buurvrouw April Stewart leert hij de liefde te vinden en in de kerstsfeer te komen.

'Christmas Next Door', film uit 2017 met oa. Jesse Metcalfe, om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers