Lotte Ragut adjunct-hoofdredacteur 'Nieuwsuur'

zondag 7 april 2019

Lotte Ragut (43) treedt per 1 juni toe tot de hoofdredactie van 'Nieuwsuur'. Lotte werkt nu nog bij RTL Nieuws, als chef van 'Editie NL', het dagelijkse nieuwsprogramma op RTL 4.

Naast Reijer Zwaan wordt zij de tweede adjunct hoofdredacteur bij 'Nieuwsuur'. Uitbreiding van de hoofdredactie is noodzakelijk, onder meer vanwege de snelle groei van 'Nieuwsuur' online en omdat de werkzaamheden van hoofdredacteur Joost Oranje bij de NTR zijn uitgebreid (waar hij ook Hoofd Informatie is).

Lotte Ragut (43) begon in 1998 bij 'NOVA', de voorloper van 'Nieuwsuur' en was daar tot 2002 redacteur/verslaggever. Daarna stapte ze over naar RTL, waar ze op de buitenlandredactie werkte en daarna langdurig in Den Haag. Daar was ze ook vier jaar plaatsvervangend chef van de parlementaire redactie, voordat ze terug in Hilversum chef werd van 'Editie NL'. Daar is ze verantwoordelijk voor het bepalen van de strategie, richting en inhoud van het programma en voor de online strategie van 'Editie NL' op de verschillende social kanalen.

Hoofdredacteur Joost Oranje is blij met de komst van Lotte Ragut: 'Met Lotte, die op 1 juni begint, gaan we 'Nieuwsuur' nog verder versterken, in allerlei opzichten. Zij brengt journalistiek gewicht en kennis mee, is een all round tv-journalist, bezit veel zware- en gevarieerde leidinggevende ervaring, visie op de lopende ontwikkelingen in de online wereld en kennis van commerciële dynamieken die we bij de publieke omroep minder kennen. Kortom: niet alleen een aanvulling, maar vooral ook een versterking van ons programma.'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Blind Gekocht' (foto: VIER - © SBS Belgium 2019)

In Gentbrugge zijn de werken volop aan de gang. Binnenkort kunnen Nisse en Mathilde verhuizen. En dan stuit Bart op een lastminuteprobleem. Het vijfde koppel, Vicky en Tom, woont al in Mechelen met de kleine Nobel en wil met het oog op verdere gezinsuitbreiding graag een groter huis, eveneens in Mechelen. Ook het laatste koppel stelt zich voor: Klaas en Heleen. Na talloze omzwervingen hebben ze zich eindelijk gesetteld in Antwerpen. Ze willen graag de volgende stap in hun leven zetten en een huis kopen.

'Blind Gekocht', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers