'Life and Death Row': doodstraf op het nippertje

maandag 25 juni 2018

De zesdelige documentaireserie L'ife and Death Row' volgt het leven van acht ter dood veroordeelden in de Amerikaanse staat Arkansas, die wachten op de uitvoering van hun vonnis.

Het voornemen is om de executie van alle acht mannen binnen tien dagen te voltrekken. Dit is opmerkelijk, omdat de doodstraf al twaalf jaar niet werd uitgevoerd in de staat Arkansas. De reden voor deze historische daad is dat de houdbaarheidsdatum van hun voorraad Midazolam, het middel voor de dodelijke injectie, afloopt. Sommige gevangenen, hun familie en advocaten gooien alles in de strijd om dit besluit aan te vechten, maar zijn ze op tijd?

Dinsdag 26 juni

1 – The Mass Execution


In deze aflevering maken we kennis met Stacey Johnson, die geëxecuteerd gaat worden voor een misdaad die hij beweert niet gepleegd te hebben. Met slechts enkele weken te gaan, doen zijn vrouw Judy en stiefdochter Tasha alles wat ze kunnen om te voorkomen dat de executie doorgaat. We ontmoeten ook Susan, wier moeder werd vermoord tijdens een inbraak door Don Davis in 1990. Susan wacht al tientallen jaren op de executie van Davis en wil dat gerechtigheid eindelijk geschiedt, zodat zij en haar gezin vrede kunnen vinden.

Dinsdag 3 juli
2 – The Mass Execution

De ter dood veroordeelde gevangene Stacey Johnson en zijn familie proberen zijn doodstraf uit te stellen op basis van een DNA-test die hem zou kunnen vrijpleiten. Maar de dochter van het slachtoffer wil dat de executie doorgaat, zodat ze de dood van haar moeder eindelijk achter zich kan laten. We maken ook kennis met de advocaat van terdoodveroordeelde Ledell Lee, die beweert dat hij geen eerlijk proces heeft gekregen.

Dinsdag 10 juli
3 – The Mass Execution

We maken kennis met Lynn Scott, de zus van de ter dood veroordeelde gevangene Jack Jones. Jones heeft ernstige gezondheidsproblemen en vreest dat zijn medicatie de executie moeilijk en extreem pijnlijk zal maken. Maar de familie van zijn slachtoffer wacht al twintig jaar op gerechtigheid en wil dat de terechtstelling zo snel mogelijk doorgaat. Advocaat Jason Kearney vecht voor het leven van zijn ter dood veroordeelde cliënt Marcel Williams die, naar zijn idee door procedurefouten, is veroordeeld.

Dinsdag 17 juli
4 – The Mass Execution

We volgen Lynn Scott, de zus van gevangene Jack Jones, en Lacey Philips, de dochter van zijn slachtoffer, tijdens de derde dag van de terechtstellingen. We praten ook weer met Jason Kearney, de vastberaden advocaat van de ter dood veroordeelde Marcel Williams. En we volgen de familie van een vermoorde tiener tijdens haar gevecht voor de doodstraf van de dader. Maar wie die dader is, dat is volgens de advocaat van de ter dood veroordeelde Jason McGehee niet helemaal duidelijk.

Dinsdag 24 juli
5 – The Mass Execution

Kenneth Williams heeft maar liefst drie moorden op zijn geweten. Hij heeft zijn straf aanvaard en is klaar voor zijn executie. Zijn 21-jarige dochter Jasmine, die haar vader voor het laatst zag toen ze vier jaar oud was, wil afscheid van hem komen nemen, maar kan de vliegreis naar de gevangenis niet betalen.

Dinsdag 31 juli
6 – In Cold Blood (Deze aflevering speelt zich af in Texas)

Voormalige marinier en ter dood veroordeelde gevangene John Henry Ramirez heeft nog zeven dagen te leven. Maar wanneer hij zijn zoon ontmoet, die hij heeft verwekt toen hij op de vlucht was voor de politie, vindt hij zijn wil om te leven terug. De kans dat hij zijn executie nog kan uitstellen, is echter klein. We maken ook kennis met de zonen van zijn slachtoffer, die hun vader verloren toen ze zo oud waren als de zoon van Ramirez nu.

'Life and Death Row', vanaf dinsdag 26 juni om 22.55 uur bij de VPRO op NPO 2.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Jacques en Axel trekken naar de rommelmarkt in het centrum van Gent. Stand-upcomedian Henk Rijckaert vormt een duo met Jacques, terwijl Belle Perez met Axel op stap gaat. Samen gaan ze op zoek naar objecten die het meeste geld gaan opleveren tijdens de veiling.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 22:55
    Dwars door de Lage landen
    02:30
    Journaallus
  • 23:05
    Sporza: Europees voetbalmagazine
    07:30
    Wordt aangekondigd
  • 21:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 23:00
    Telefacts
    05:15
    Geen uitzending
  • 20:00
    Premier League Darts
    01:45
    Geen uitzending
  • 22:25
    Five Feet Apart
    01:15
    Geen uitzending
  • 23:10
    Godfather of Harlem
    01:10
    Walker, Texas Ranger
  • 22:55
    Baywatch
    15:45
    JAG
  • 23:05
    Keeping Up Appearances
    06:00
    Joe
  • 23:10
    Bompa Bockie
    04:50
    Geen uitzending
  • 23:15
    Oogappels
    02:20
    Neighbours: A New Chapter
  • 23:10
    Scorpion
    02:20
    Backroad Truckers
  • 22:55
    The Real Housewives of Beverly Hills
    03:00
    Geen uitzending
  • 22:55
    CSI: Miami
    05:00
    Geen uitzending
  • 20:35
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 23:12
    Het appartement
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 23:30
    Taste of Australia met Hayden Quinn
    02:30
    Tot op het Bot: Het Varken
  • 23:25
    Under the Skin
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 23:10
    Scott & Bailey
    03:05
    Darby and Joan
  • 23:06
    NOS Journaal Laat
    02:17
    NOS Journaal
  • 23:20
    Chernobyl: The New Evidence
    02:19
    Nieuwsuur
  • 22:48
    Pandore
    02:31
    Podium Zwart Unplugged