Lauren Verster volgt twee jaar lang stellen en singles met kinderwens

woensdag 14 november 2018

Het krijgen van een kind lijkt zo vanzelfsprekend, maar voor veel mensen is dit een proces van jarenlang knokken. Voor de nieuwe serie 'Ik Wil een Kind' maakte presentatrice Lauren Verster ruim een jaar geleden kennis met stellen en singels die allemaal het voor hen onmogelijke mogelijk willen maken, namelijk een kind op de wereld zetten.

In 2019 zendt AVROTROS de zesdelige serie uit waarin Lauren deze stellen en singles gedurende twee jaar volgt tijdens hun proces een kind te krijgen. Tijdens een speciale kick-off uitzending op donderdag 15 november maken we alvast kennis met deze stellen en singles.

'Ik Wil een Kind – kick-off'
Als het niet op een natuurlijke wijze lukt, dan zijn er andere mogelijkheden om die kinderwens toch te vervullen. Maar dat zijn vaak manieren die in Nederland niet bij wet geregeld zijn of het zijn juist de wetten en regels die dat proces vertragen.

In deze kick-off is onder meer te zien hoe Lauren Rosalyn en Jeroen ontmoet, zij zoeken een draagmoeder. Rosalyn is namelijk geboren zonder baarmoeder. Het lesbische stel Boukje en Talitha zoekt een homostel als co-ouders. Met vier man sterk willen zij in deeltijd een kind grootbrengen. Remco en Quincy zoeken naar een draagmoeder. Remco heeft al drie kinderen uit zijn heteroperiode. De kinderwens van Quincy is zo groot dat hij als volkszanger dit aan de wereld wil laten horen met een lied. Arenda is een 28-jarige vrouw die geen kinderwens heeft, maar wel een kind wil dragen voor een ander en haar baby wil afstaan aan een homostel.

Gedurende twee jaar volgt Lauren deze mensen in tijden van hoop, wanhoop, geluk en verdriet. Soms van heel dichtbij en soms met bewuste afstand.

'Ik Wil een Kinde, donderdag 15 november om 22.25 uur bij AVROTROS op NPO 3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Reizen Waes Europa' (foto: Eťn - © VRT 2018)

Met 75 miljoen bezoekers per jaar is Spanje een van de populairste vakantiebestemmingen. De meeste toeristen gaan naar steden als Barcelona en Madrid en naar de Spaanse Costa's, maar hoe ziet de rest van het land eruit? Tom trekt vanuit het zuiden van Spanje, langs het westen helemaal naar het noorden. Een gebied dat wel eens de achterkant van Spanje wordt genoemd...

'Reizen Waes Europa', om 20.35 uur op Eťn.

Dossiers