Krachtige verhalen over een betere wereld in 'Café Lazarus'

zaterdag 30 november 2019
Foto: Evangelische Omroep - © Wiilem Jan de Bruin 2019

Op de eerste dag van december opent 'Café Lazarus' opnieuw haar deuren. EO-presentator Marleen Stelling gaat in gesprek met geëngageerde twintigers en dertigers die één ding met elkaar gemeen hebben: ze werken aan een betere wereld.

28 november 2019 in het dossier PersHoe denken zij over de daklozenopvang, hoe komen zij in actie voor dierenrechten en hoe brengen ze culturen samen? In de vierdelige reeks is er ruimte voor krachtige en kwetsbare verhalen die aanzetten tot denken, afgewisseld met sfeervolle muziek van artiesten. Ook acteur en theatermaker Bright Richards is weer te vinden achter de bar om drankjes te schenken en zijn verhalen te delen.


Marleen Stelling: 'Dit jaar ben ik moeder geworden en dat heeft echt opnieuw mijn ogen geopend. Wat heeft de wereld je nodig en wat kun je veel betekenen als mens... In 'Café Lazarus' ontmoet ik generatiegenoten die dat op hun manier doen. Zo spreek ik met advocaat en politicus Don Ceder die opkomt voor daklozen in Amsterdam. 'Laat je raken door de nood van een ander', zegt hij. Esther Weissman is joods en vertelt mij over haar passie om iedereen van eten, traditie en liefde te laten genieten bij haar aan tafel.'

Ook cabaretière en NRC-journalist Anouk Kragtwijk, die zich van jongs af aan inzet voor dierenrechten, schuift bij Marleen aan tafel. In de laatste aflevering krijgt ondernemer Lydia van Maurik een warm welkom in het café om te praten over haar keuze om een pleegkind in huis te nemen: 'Je hoeft er maar twee dingen voor te kunnen', zegt Lydia. 'Liefhebben en rouwen.'

Muzikale gasten
Alle gasten nemen iemand mee naar 'Café Lazarus' die voor hem of haar van speciale betekenis is. Hoe kennen zij elkaar? En waarom is deze 'engel' zo speciaal? Tussen de gesprekken door is er op de late zondagavonden sfeervolle muziek te horen. Dit seizoen van onder andere zangeres Karsu, Tim Knol, Ellen ten Damme en Lucretia.

Afleveringen en gasten:

Zondag 1 december 23.40 uur: Anouk Kragtwijk
Zondag 8 december 23.40 uur: Don Ceder
Zondag 15 december 23.50 uur: Esther Weissman
Zondag 22 december 23.45 uur: Lydia van Maurik

'Café Lazarus', vanaf 1 december rond 23.40 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Midsomer Murders' (foto: Eén -  © VRT 2019)

Rechercheur Barnaby krijgt tijdens de plaatselijke danswedstrijd bezoek van zijn vader, een verwoed stijldansliefhebber. Als een journaliste dood in haar huis wordt aangetroffen, openen Barnaby en Winter het onderzoek dat hen naar de duistere praktijken achter de elegante façade van de stijldanswereld leidt. Daarbij krijgen ze te maken met een ernstig zieke magnaat, een Afghanistanveteraan en een ambitieuze dochter.

'Midsomer Murders', om 20.40 uur op Eén.

Dossiers