Kijkcijfers: Nieuw seizoen van 'De Slimste Mens' mist start niet

dinsdag 16 juli 2019
Foto: © KRO-NCRV 2018

Het nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens' is met een kijkcijferrecord van start gegaan. Er keken ruim 1,4 miljoenmensen naar de kennisquiz van KRO-NCRV. Dat blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

1.437.000 kijkers voor 'De Slimste Mens' is de beste seizoensstart voor het programma. De winterreeks in december begon met 1,3 miljoen kijkers en vorige zomer zagen 1,1 miljoen mensen de zomerreeks beginnen. De best bekeken aflevering van de quiz met Philip Freriks en Maarten van Rossem haalde 1,9 miljoen kijkers.


In de eerste aflevering viel Siemon de Jong ('Taarten van Abel') meteen af. DJ Bram Krikke van radiozender SLAM won de aflevering.

Enkele andere cijfers
'MAX Vakantieman' op NPO 1 kon 1.257.000 kijkers boeien en het 'Half Acht Nieuws' was met 956.000 gegadigden het best bekeken programma op RTL 4. Het eerste SBS6-programma in de lijst is 'Chateau Meiland' (794.000). 'De Avondetappe' scoort net boven het miljoen en voor 'Jinek' blijven nog 840.000 Nederlanders wakker.

Bron: ad.nl - sko.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Hostess Sydney moet tijdens een van haar vluchten zorgen voor de achtjarige Leah die alleen naar Chicago vliegt. Nadat Leah veilig is afgezet bij haar vader, Jonathan, vindt Sydney een pakketje dat het meisje achtergelaten heeft. Sydney bezorgt het cadeau terug aan Leah en wordt uitgenodigd mee te doen met enkele leuke kerstfestiviteiten van het gezin. Wanneer Sydney haar vlucht mist, zit ze een paar dagen vast. Leah en Jonathan nodigen haar uit om de vakantie met hen door te brengen.

'Christmas Connection', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers