Kijkcijfers: Nieuw seizoen van 'De Slimste Mens' mist start niet

dinsdag 16 juli 2019
Foto: © KRO-NCRV 2018

Het nieuwe seizoen van 'De Slimste Mens' is met een kijkcijferrecord van start gegaan. Er keken ruim 1,4 miljoenmensen naar de kennisquiz van KRO-NCRV. Dat blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek (SKO).

1.437.000 kijkers voor 'De Slimste Mens' is de beste seizoensstart voor het programma. De winterreeks in december begon met 1,3 miljoen kijkers en vorige zomer zagen 1,1 miljoen mensen de zomerreeks beginnen. De best bekeken aflevering van de quiz met Philip Freriks en Maarten van Rossem haalde 1,9 miljoen kijkers.


In de eerste aflevering viel Siemon de Jong ('Taarten van Abel') meteen af. DJ Bram Krikke van radiozender SLAM won de aflevering.

Enkele andere cijfers
'MAX Vakantieman' op NPO 1 kon 1.257.000 kijkers boeien en het 'Half Acht Nieuws' was met 956.000 gegadigden het best bekeken programma op RTL 4. Het eerste SBS6-programma in de lijst is 'Chateau Meiland' (794.000). 'De Avondetappe' scoort net boven het miljoen en voor 'Jinek' blijven nog 840.000 Nederlanders wakker.

Bron: ad.nl - sko.nl

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Echte Verhalen: De Buurtpolitie' - Koen (Andy Peelman) en politiehond Barry in 'Echte Verhalen: De Buurtpolitie' (foto: VTM -  MEDIALAAN 2018)

Terwijl de buurtpolitie een diefstal van dynamiet uit een legerkazerne onderzoekt, wordt het korps ook geconfronteerd met klachten over grondtrillingen in een wijk. De agenten gaan op onderzoek, maar staan voor een raadsel.

'De Buurtpolitie: De Tunnel', film uit 2017 met oa. Andy Peelman, om 20.25 uur op VTM.

Dossiers