Kijkcijfers: 'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen' best bekeken serie onder vijftigplussers ooit

maandag 15 januari 2018
Foto: Omroep MAX - © Elmer van der Marel 2017

Een week na de laatste uitzending van de populaire MAX-serie 'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen' is het tijd om de balans op te maken.

Volgens cijfers van Stichting Kijkonderzoek (SKO) keken er per aflevering gemiddeld 2.374.000 mensen naar de twaalfdelige serie. 'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen' is daarmee de best bekeken Nederlandse serie sinds februari 2011. Onder vijftigplussers is 'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen' zelfs de populairste Nederlandse serie ooit uitgezonden (gemiddeld 1.914.000).

MAX-dramaseries populairst onder vijftigplussers
Onder de MAX-doelgroep is 'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen' de populairste Nederlandse (drama)serie ooit: gemiddeld keken 1.914.000 vijftigplussers naar de serie over de bewoners van een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord; genoeg voor een eerste plaats. De MAX-series 'Dokter Deen' (2011/2012) en 'Moeder ik wil bij de Revue' (2012/2013) staan als het gaat om kijkdichtheid onder kijkers van vijftig jaar en ouder respectievelijk op plaats 2 en 3 op de lijst van best bekeken Nederlandse dramaseries ooit.

'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen' laat op de lijst van best bekeken Nederlandse series in de afgelopen tien jaar (6+) alleen '‘t Spaanse Schaep' voor zich. De KRO-serie kon in seizoen 2010-2011 rekenen op een gemiddelde kijkdichtheid van 2.460.000. Nog altijd is 'Baantjer' (RTL 4) de best bekeken Nederlandse serie allertijden, met een piek van gemiddeld 2.861.000 kijkers in seizoen 2003-2004.

Hoge waardering
Dat de serie, geregisseerd door Tim Oliehoek en met hoofdrollen van Kees Hulst, Olga Zuiderhoek en André van Duin, populair is blijkt ook uit het hoge waarderingscijfer. Het publiek beoordeelt de serie gemiddeld met een 8,2.

Over de serie
In een dagboek beschrijft Hendrik Groen zijn leven in een verzorgingshuis in Amsterdam-Noord. Hij mag dan wel oud zijn, hij is nog lang niet dood. Samen met enkele andere bewoners van het verzorgingshuis richt hij de rebellenclub Omanido op: oud maar niet dood. Want, waarom zou het leven alleen nog moeten bestaan uit koffiedrinken achter de geraniums en wachten op het einde?

Cast
O.a. Kees Hulst (Hendrik Groen), André van Duin (Evert), Olga Zuiderhoek (Eefje), Coby Timp (Grietje), Dries Smits (Edward), Rob van Meeberg (Graeme), Frits Lambrechts (meneer Hoogdalen), Ad van Kempen (Antoine), Rick Nicolet (Ria), Nhung Dam (Anja Appelboom), Anne Lamsvelt (Coby de Roos), Rosa Reuten (Directrice Stelwagen), Annemarie Prins, Nienke Sikkema (zusters Slothouwers) en Tina de Bruin (Tine).

Het scenario van 'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen' is geschreven door Martin van Waardenberg. De regie is in handen van Tim Oliehoek.

'Het Geheime Dagboek van Hendrik Groen' is een coproductie van BlazHoffski en Omroep MAX.

Bron: SKO, cijfers sinds 2002. Alle genoemde cijfers zijn inclusief 6 dagen uitgesteld kijken en zónder herhaalde uitzendingen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

In deze aflevering wordt duidelijk wat er gebeurt wanneer je kickbokst en televisiekijkt tegelijk, waarom je altijd een kersenpitkussen moet hebben klaarliggen, wat er mis is met smurfenschoenen, waarom je nooit de weg mag vragen aan moeders met bakfietsen en waarom schrijvers pas om vier uur opstaan.

'En Toen Kwam Ons Ma Binnen', om 23.35 uur op Q2.

Dossiers