Katja Schuurman, Benja Bruijning en Eva van de Wijdeven brengen de feestdagen naar Videoland

donderdag 10 oktober 2019
Foto: Videoland - © RTL 2019

Met nog 76 dagen te gaan tot kerst, is Videoland alvast flink in de kerststemming. De opnames van de vijfdelige serie 'Kerst bij Koosje' zijn namelijk nt afgerond.

Katja Schuurman, Eva van de Wijdeven, Benja Bruijning, Carly Wijs, Tim Haars en Peter Blok spelen de hoofdrollen in deze serie, waarin de beslommeringen, ín en rondom, een hotel centraal staan. Na 'Kerst met de Kuijpers' (2018) is 'Kerst bij Koosje' de tweede kerstproductie van Videoland.


'Kerst bij Koosje'
De setting is een klein en idyllisch familiehotel: Hotel Koosje, vernoemd naar oprichtster en drijvende kracht Koosje Verhoef. Sinds haar overlijden wordt het hotel gerund door Koosjes dochter Merel (Eva van de Wijdeven). Elk jaar organiseert ze samen met haar vader Viktor (Peter Blok) en haar broers Rick (Tim Haars) en Bram (Rutger Messerschmidt) het jaarlijkse kerstdiner in Hotel Koosje. Het gezin Westerman zet op deze manier de traditie van Koosje voort, voor wie kerst altijd de mooiste tijd van het jaar was.

Dit jaar voegen onverwachts oudste zus Klaas (Katja Schuurman) en haar dochter Sunny (Bebèl Bus) zich bij de familie. Daarnaast lopen ook de verlegen klusjesman Teun (Benja Bruijning) en de strenge hotelrecensente Annabel (Carly Wijs), een oude bekende uit 'Kerst met de Kuijpers', Merel voor de voeten.

'Kerst bij Koosje' is geregiseerd door Barbara Bredero en is een humoristische, feel gooddramaserie over de valkuilen van de liefde, het (on)vermogen jezelf durven te zijn en moeizame maar onverwoestbare familiebanden. Daarnaast maakt een wel heel bijzondere kerstman zijn opwachting…

'Kerst bij Koosje' is een productie van Fiction Valley en is vanaf vrijdag 8 november alleen te zien bij Videoland.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Na een zandstorm tijdens een missie op Mars blijft astronaut Mark Watney alleen achter. Zijn team waant hem dood en Mark kan geen contact opnemen met de aarde om te laten weten dat hij nog leeft. Mark weet dat zijn levensvoorraden schaars zijn en dat de beschadigde machine of de genadeloze omgeving hem waarschijnlijk fataal zullen worden. Toch geeft hij niet zomaar op. Met de hulp van zijn inventiviteit, zijn vaardigheden als ingenieur en zijn wilskracht neemt hij de ene uitdaging na de andere aan.

'The Martian', film uit 2015 met oa. Matt Damon en Kate Mara, om 21.40 uur op VTM.

Dossiers