Indrukwekkende reizen in 'Ik Ga Op Reis En Ik Neem Mee…'

woensdag 21 november 2018
Foto: RTL 4 - © RTL 2018

In het nieuwe tv-programma 'Ik Ga Op Reis En Ik Neem Mee…', te zien vanaf donderdag 22 november, laten Caroline Tensen, Quinty Trustfull en Martijn Krabbé bekende Nederlanders kennis maken met bijzondere goede doelen projecten, gesteund door de Nationale Postcode Loterij.

De bekende Nederlanders hebben ieder een link met het goede doel dat zij in binnen- of buitenland bezoeken.

In de eerste aflevering neemt Martijn Krabbé nieuwslezer Merel Westrik mee naar het Zuid-Afrikaanse Krugerpark. Het duo loopt mee met de Peace Parks Foundation die de ernstig bedreigde neushoorn beschermt. Martijn en natuurliefhebster Merel genieten van het Afrikaanse landschap, maar vallen ook stil van de slachtpartijen die stropers er aanrichten.

Freek van Noortwijk in de Peruaanse keuken
Caroline neemt chef-kok Freek van Noortwijk mee naar een voedselproject van Oxfam Novib in Peru. Het duo maakt kennis met de Peruaanse keuken, maar ervaart ook hoe klimaatverandering zorgt voor mislukte oogsten en hoe Oxfam de lokale boeren daarbij ondersteunt.

Bijzonder potje voetbal met Frank de Boer
Quinty reist met voormalig profvoetballer Frank de Boer naar Tanzania. Daar zien zij met eigen ogen hoe het Liliane Fonds samen met lokale partners kinderen met albinisme opvangt en beschermt. En dat is hoognodig: door een hardnekkig bijgeloof maakt een grote groep mensen jacht op het bloed en lichaamsdelen van albino’s. Een heftige maar ook hoopvolle reis, waar een potje voetbal alle verschillen wegneemt.  

De Wadden zien met Caroline
'Foute Vriend' Klaas van der Eerden blijft dichter bij huis. Caroline neemt de cabaretier mee naar haar favoriete eiland, Vlieland. De Waddenvereniging toont hen de schoonheid én de kwetsbaarheid van Werelderfgoed Waddenzee. Het is namelijk bijzonder slecht gesteld met de visstand.

'Ik Ga Op Reis En Ik Neem Mee…', vanaf donderdag 22 november om 23.40 uur bij RTL 4.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Stef Wauters - VTM NIEUWS (foto: VTM - © MEDIALAAN 2018)

Stef Wauters presenteert een marathonuitzending naar aanleiding van de verkiezingen. Hij schakelt rechtstreeks over naar journalisten die over het hele land kopstukken van de diverse partijen volgen en de eerste reacties sprokkelen. Elke Pattyn staat klaar in de studio in Vilvoorde om als eerste alle uitslagen te brengen. Die bespreekt ze met de Raad van Wijzen van VTM NIEUWS. Aan het Vlaams parlement ontvangt Dany Verstraeten de hele dag door opmerkelijke politici, maar vooral ook andere mensen die een belangrijke rol hebben gespeeld in de loop van de campagne. Reporters staan bovendien klaar aan partijhoofdkwartieren of op de plekken waar de partijen verzamelen om met hun militanten de overwinning te vieren, of het verlies door te spoelen.

'De Stem van Vlaanderen', vanaf 8.00 uur de hele dag door op VTM.

Dossiers