In De Beste Families': nieuwe serie van Coen Verbraak

dinsdag 23 juli 2019
Foto: NTR - © Lilian van Rooij 2019

Deze zomer begint bij de NTR de nieuwe serie van Coen Verbraak: 'In De Beste Families' (de opvolger van 'Kijken in de Ziel').

In deze serie gaat het om grote levensthema’s die we allemaal meemaken. In de eerste serie, zes afleveringen, praat Verbraak met broers en zussen.


Broers en zussen zijn degenen met wie je tot je dood te maken hebt, zonder dat je ze ooit hebt uitgekozen. De relatie met een broer of zus is voor de meeste mensen de langdurigste verbinding die ze in hun leven hebben. Je kent je broer of zus langer dan je ouders, je vrienden of je partner. Dat gaat gepaard met grote emoties en gevoelens; van vriendschap en verbondenheid tot competitie, concurrentie en soms regelrechte haat.

Coen Verbraak praat in de serie met mensen uit opvallend grote gezinnen, uit gezinnen waar een groot geheim was, waar kinderen geadopteerd waren, waar een kind is overleden, of waar één kind alle aandacht nodig had. Onder hen Barry en Laura Atsma  - over hun broer Rimmert, die Down-syndroom heeft -, de drie broers Van Bommel, van de gelijknamige schoenenfabriek, en de eeneiige tweelingbroers Peter en Erik die elkaar pas op hun 17e leerden kennen.

Het gaat in deze nieuwe serie over confronterende vragen die iedereen zich weleens gesteld heeft: was er eigenlijk een favoriet kind thuis? Werd er van allemaal evenveel gehouden? Zijn er van ieder kind evenveel foto’s? Ontsnap je ooit aan de ingesleten patronen uit je jeugd? ('Ja hoor, daar heb je hém natuurlijk weer'). En zou je je broer of zus hebben uitgekozen in je vriendenkring?

'In De Beste Families', vanaf woensdag 24 juli wekelijks om 21.10 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Al tien jaar lang is Mia een trouwe en hardwerkende manager van een kerstmutsenwinkel in een kleine stad. Maar dit seizoen heeft haar baas een teleurstellende mededeling voor haar. De positie die ze begeerde gaat naar zijn zoon Nick, die vanuit New York komt om het familiebedrijf over te nemen. Mia is ontevreden met het vooruitzicht de zoon te moeten opleiden, maar ontdekt al snel dat Nick een charismatische charmeur is en wordt verliefd op hem. Nick heeft aanvankelijk zijn twijfels over het feit dat hij zijn leven in de grote stad achter zich heeft gelaten, maar hij en Mia beseffen langzaam dat zij het kerstwonder zijn waar ze elk op gewacht hebben.

'Hats Off to Christmas!', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers