Gouden Televizier-Ring-primeur: ook VOD-producties maken nu kans

maandag 18 november 2019

De race om de Ring wordt nóg spannender: dit jaar maken voor het eerst ook Nederlandse VOD-only-producties kans op de Gouden Televizier-Ring.

Netflix, Videoland, NPO Start en Kijk zijn niet meer weg te denken uit het leven van veel kijkers. Bingewatchen is een begrip geworden en sommige fans verlaten nog maar nauwelijks hun favoriete video-app.


Regels
Nu ook de eerste Nederlandse series en programma’s opduiken die alleen op VOD-diensten te zien zijn, en dus niet meer op de reguliere tv, is het de hoogste tijd de Gouden Televizier-Ring verkiezing aan te passen. Vanaf dit seizoen maken ook VOD-only-producties kans op de hoofdprijs van de Nederlandse tv. Natuurlijk zijn er wel een aantal regels waar ze aan moeten voldoen.

Nederlands
Ten eerste moet het gaan om programma’s en series van Nederlandse makelij die beschikbaar zijn op de in heel Nederland toegankelijke VOD-platforms, zoals hierboven genoemd. Er kan sprake zijn van coproducties met het buitenland, als de gesproken taal maar voor minimaal de helft Nederlands is (of Fries).

Kijkcijfers
Reguliere tv-programma’s moeten minstens 475.000 kijkers trekken voor ze mee mogen dingen naar Gouden Televizier-Ring, maar dat is niet meetbaar bij VOD-producties. De VOD-diensten publiceren zelf geen kijkcijfers, vandaar dat de redactie van Televizier een belangrijke rol krijgt in de preselectie. Op basis van kwaliteit en populariteit kiest de jury welke VOD-titels wel en welke niet meedoen in de kwalificatieronde voor de gouden Televizier-Ring. Natuurlijk zijn er zijn nog meer regeltjes, die kun je hier vinden.

De eerste VOD-titels
Iedereen kan op dit moment stemmen op de eerste kwalificatieronde van de Gouden Televizier-Ring. In de lijst met kanshebbers staan ook al de eerste VOD-only-producties.

De kanshebbers bekijken en stemmen kan nog tot 27 november op Televizier.nl/ring.

Persbericht Televizier
https://www.televizier.nl/

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

De alleenstaande koning Charles van het koninkrijkje Baltamia heeft geen date voor het jaarlijkse kerstbal. Hij besluit contact op te nemen met Allison, zijn Amerikaanse jeugdliefde. Hij ontdekt dat Allison nooit is getrouwd en dat ze een 17-jarige dochter heeft. Charles vermoedt dat hij wel eens de vader zou kunnen zijn van het meisje.

'A Royal Christmas Ball', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers