Fred van Leer is boze Stiefmoeder in 'The Christmas Show 2018'

woensdag 12 september 2018
Foto: RTL 4 - © RTL 2018

Fred van Leer, Berget Lewis, Pip Pellens, Esmée van Kampen, Ger Otte en Celinde Schoenmaker zijn op 22 december te zien in The Christmas Show. Ook Buddy Vedder en Carlo Boszhard maken wederom hun opwachting in de spectaculaire kerstshow.

Aankomende kerstvakantie is de familievoorstelling 'The Christmas Show' voor de vierde keer te zien in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dit jaar met een compleet nieuwe voorstelling, een bewerking van het sprookje Assepoester. Het klassieke verhaal over weeskind Assepoester en haar boze stiefmoeder en stiefzussen krijgt een eigentijdse en spectaculaire vertaling voor de Ziggo Dome. De bekende kersthits en natuurlijk de echte Kerstman zullen ook dit jaar niet ontbreken.

Cast
Voor de rol van Assepoester verruilt Celinde Schoenmaker het fameuze West End in Londen – waar ze hoofdrollen in wereldberoemde musicalproducties speelt – voor de Ziggo Dome. Lukt het haar op tijd onder het juk van de boze stiefmoeder (Fred van Leer) en haar dochters (Pip Pellens en Esmée van Kamen) uit te komen en het kerstbal van de Koning (Ger Otte) en prins Noah (Buddy Vedder) te bereiken? Gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek: van de Goede Fee (Berget Lewis) en de Kerstman. Dankzij de prachtige jurk die zij tevoorschijn toveren, heeft prins Noah de hele avond alleen maar oog voor haar. Maar om klokslag 12 uur wordt de magie verbroken en vlucht Assepoester het kasteel uit, waarbij zij haar muiltje verliest. Prins Noah weet dat dit zijn bruid is en er volgt een zoektocht naar haar door het hele land. Zal het hem lukken om haar te vinden?

De veelzijdige Carlo Boszhard schittert dit jaar in de rol van Verteller. Op geheel eigen wijze neemt Carlo de hele Ziggo Dome mee op reis door het magische verhaal van prins Noah en Assepoester.

Namens producent RTL Live Entertainment ontwikkelen Carlo Boszhard en Maurice Wijnen wederom het concept en script voor 'The Christmas Show'. Het creatieve team bestaat daarnaast uit Stanley Burleson (choreografie), Marc Forno (kostuums) en Bas van den Heuvel (muziek en arrangementen).

Show van wereldformaat
In navolging van de populaire kerstshows die in New York en Londen een eeuwenoude traditie kennen, heeft Nederland sinds 2015 ook een kerstshow. De shows in 2015, 2016 en 2017 waren uitverkocht. 'The Christmas Show' is dit jaar te zien op 22 december in de Ziggo Dome in Amsterdam.

Kaarten zijn te verkrijgen op www.christmasshow.nl.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Undercover' (foto: Eén - © VRT 2018)

Undercoveragenten Bob Lemmens en Kim De Rooij installeren zich op de camping van topgangster Ferry Bouman, een van de grootste XTC-producenten ter wereld. Maar Ferry houdt de nieuwkomers in de gaten, zeker wanneer zijn rechterhand John een onaangename ontdekking doet. Gelukkig is Danielle, de vrouw van Ferry, minder op haar hoede.

Spannende fictiereeks over twee undercoveragenten die in het leven van XTC-producent Ferry Bouman infiltreren en proberen zijn vertrouwen te winnen.

'Undercover', om 21.00 uur op Eén.

Dossiers