Documentaire 'Lekker Met Merol' bij BNNVARA op NPO 3

dinsdag 23 juli 2019
Foto: © BNNVARA 2019

Precies één jaar na het uitkomen van de hit 'Lekker met de Meiden' komt BNNVARA met de documentaire 'Lekker met Merol' over zangeres Merel Baldé, beter bekend als Merol.

Matthijs van Camerijk en Daan Börger volgen haar in de maanden voor haar optreden in de grote zaal van Paradiso. Ze zien hoe ze zich -zonder platenlabel- subtiel en met een knipoog opwerkt van slaapkamermuzikant tot toonaangevende popartiest met een serieuze boodschap. Met nummers als Ik Wil Een Kind Van Jou en Hou Je Bek En Bef Me weet ze binnen een jaar tijd Nederland en België te veroveren.


Na een succesvolle carrière als actrice, met als hoogtepunt een hoofdrol in de musical 'Soldaat van Oranje', besluit Merel Baldé (28) het roer volledig om te gooien en voor haar werkelijke liefde te gaan: zingen en componeren. In no-time ontgroeit ze onder haar artiestennaam Merol de studentencafé’s, wint ze de Dordtse Popprijs en wordt ze 3FM-talent. Als dan blijkt dat ze drie keer mag optreden in Paradiso komt ze voor een uitdaging te staan: hoe zet ze haar nummers en al deze thema’s om in een spectaculaire liveshow? De documentaire 'Lekker met Merol' biedt een uniek kijkje in de creatieve geest van Merel Baldé en laat zien hoe ze alles dat er op haar af komt op een positieve manier naar haar hand zet.

'Lekker met Merol' is vanaf woensdag 24 juli te zien op npo3.nl/3LAB en op youtube.com/NPO3.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Charlie, een Aboriginal van de Yolngu-stam, leeft in het noorden van Australië. De regering heeft de meeste families daar in Arnhemland gehuisvest, maar Charlie woont er alleen in zijn 'humpy', een hutje van roestige golfplaten. Wanneer blijkt dat de culturele tradities van zijn gemeenschap alsmaar meer aan banden worden gelegd door de regering, onderneemt Charlie een eenzame reis naar de Outback, in de hoop daar terug aan te knopen met zijn traditionele manier van leven.

'Charlie's Country', om 22.35 uur op Canvas.

Dossiers