'De Zwakste Schakel' terug bij RTL met Bridget Maasland

zondag 10 februari 2019
Foto: RTL 4 - © RTL 2019

Het is inmiddels 15 jaar geleden dat Chazia Mourali de laatste aflevering van 'De Zwakste Schakel' afsloot met 'Tot ziens'. Maar de quiz der quizzen komt terug.

Bridget Maasland wordt het nieuwe gezicht van deze klassieker waar de fluwelen handschoentjes worden thuisgelaten.


In 'De Zwakste Schakel' gaan negen kandidaten de strijd met elkaar aan om een mooi geldbedrag binnen te slepen. Samenwerking is noodzakelijk om het geld op de bank te vullen. Doel van het spel is om na iedere spelronde de slechtste speler weg te stemmen om een zo sterk mogelijke ketting van spelers te vormen en zo het maximale prijzengeld binnen te halen. De presentatrice tikt falende kandidaten na iedere ronde op hun vingers en stuurt de weggestemde persoon de laan uit met de welbekende zin: 'Jij bent de zwakste schakel. Tot ziens.' Aan het eind van het spel strijden de twee overgebleven kandidaten om de volledige prijzenpot. Slechts één kandidaat wint het geld, alle anderen gaan naar huis met niets.

'De Zwakste Schakel' werd in het begin van dit millennium bij de BBC in Engeland een culthit mede door de presentatie van Ann Robinson. Nooit eerder was een presentatrice zo streng en kritisch naar haar kandidaten. Daarmee was een compleet nieuw fenomeen geboren. Inmiddels hebben meer dan veertig landen een eigen versie.

'De Zwakste Schakel', onder licentie van BBC Studio’s, wordt voor RTL geproduceerd door Blue Circle. Vanaf wanneer het programma precies te zien is, wordt later bekendgemaakt.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

TVV Familie 2019 Kürt Rogiers (Lars), Sandrine André (Véronique) in 'Familie' (foto: VTM - © DPG Media 2019)

Mathias, Vronique en Lars likken hun wonden na de dramatische gebeurtenissen op de kliffen van Cap Blanc-Nez. Stefanie staat doodsangsten uit nu ze in handen is gevallen van pyromaan Elias. Hij ziet maar n uitweg: zijn enige getuige uitschakelen. Alfons doet een verrassende ontdekking. Guido spreekt duidelijke taal tegen Emma.

'Familie', om 20.00 uur op VTM.

Dossiers