Danny Ghosen verslaat actuele situatie in Libanon

zondag 10 november 2019
Foto: © NTR 2019

Danny Ghosen komt een half jaar na zijn tweeluik over Libanon met een actueel en meeslepend vervolg. In een extra - ingelaste - aflevering van 'De Slag om Libanon', aanstaande maandag op NPO 2, is Danny terug in zijn geboorteland dat de afgelopen weken volledig is platgelegd en het toneel is van massale protesten tegen de zittende regering.

In het eerder uitgezonden tweeluik laat Danny zien dat de verschillen tussen de religieuze/politieke stromingen het land gevangen houden en dat de levens van normale mensen stil staan.


Nu lijkt de vlam in de pan geslagen. En hoe. Mensen laten massaal hun stem horen, zonder dat ze zich geremd lijken te voelen door hun politieke leiders en religieuze stromingen. Soennieten, christenen, sjiieten, druzen en andere groeperingen zijn verenigd achter de Libanese vlag en staan schouder aan schouder op de barricades.

Danny Ghosen spreekt de mensen die midden in deze opstand staan en vraagt zich af hoe het kan dat de verschillen er nu opeens niet toe lijken te doen. En hoe reageert de politieke elite nu hun bevoorrechte posities in het gedrang komen? Is er een echte revolutie in de maak? Wat betekent dit voor het land en voor de mensen?

Danny spreekt oude bekenden, zoals professor Fady uit Beirut, taxichauffeur Abood en politica/journaliste Joumana Haddad. Ook ontmoet hij nieuwe interessante personen die hun nek durven uit te steken, waaronder veel vrouwen - die een belangrijk onderdeel vormen van de protestbeweging- , in deze bijzondere en persoonlijke 'Slag om Libanon'.

'De Slag om Libanon', maandag 11 november om 21.05 uur op NPO 2.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Q2 logo

Er hangt een zware schaduw over het leven en de relaties van rechercheur Nick Cafmeyer. Nick worstelt sinds zijn negende met de onopgeloste verdwijning van zijn broertje Bjorn. Op aanwijzen van Nick is zijn buurman Plettinckx, een zedendelinquent, toen verhoord en weer vrijgelaten. Plettinckx woont na al die jaren nog steeds in dezelfde buurt als Nick en schept er genoegen in om hem te tergen. Zijn chef Danni aarzelt om Nick te betrekken bij een nieuwe onrustwekkende zaak: een koppel is drie dagen vastgehouden door een indringer. Van hun negenjarig zoontje Robin en de dader ontbreekt elk spoor.

'De Behandeling', om 22.25 uur op Q2.

Dossiers