'Blauw Bloed' en 'Rail Away' bij laatste 25 genomineerden Televizier-Ring

dinsdag 20 augustus 2019
Foto: © Evangelische Omroep 2019

De EO-programma's 'Blauw Bloed' en 'Rail Away' zijn op het goede spoor om de Gouden Televizier-Ring te winnen. De programma's die al respectievelijk 15 jaar ('Blauw Bloed') en 23 jaar ('Rail Away') op de televisie zichtbaar zijn, doen in 2019 mee voor de prijzen. Voor de programma's zou het een kroon op het werk zijn.

Beide programma's vallen niet meer van de buis weg te denken. Bij 'Rail Away' genieten niet alleen fans van treinen. Het programma met de sfeervolle muziek, rustgevende stem en prachtige vergezichten kent een brede schare fans die blijven hangen bij deze ultieme slow-tv. 'Het wordt weleens yoga voor de ogen genoemd.' vertelt Bob van der Houven,de stem van 'Rail Away'.


Ook 'Blauw Bloed' kent ondanks, of juist dankzij het lange bestaan nog steeds een grote groep fans. In de loop der jaren wordt niet alleen het tv-programma, maar ook de online-kanalen daaromheen als dé bron van al het koninklijke nieuws gezien. Toch is er aan het tv-format weinig veranderd. Presentator Jeroen Snel: 'Het is nog steeds een soort sandwich van zaken die de kijkers graag zien. De één houdt van het nieuwsoverzicht, de ander ziet graag wat de royals in het buitenland doen en een derde is benieuwd naar lifestyle-zaken.'

Beide langlopende programma’s wisten behoorlijk wat stemmers op de been te krijgen voor de afgelopen rondes. Op 20 augustus start de grote en laatste nominatieronde. Vanaf dan kan er weer gestemd worden op 'Rail Away' en 'Blauw Bloed' via televizier.nl/ring. Het Gouden Televizier-Ring Gala is op woensdag 9 oktober in AFAS Live in Amsterdam. Dan wordt eindelijk duidelijk welk programma die felbegeerde Gouden Televizier-Ring 2019 wint.

Vanaf 19 augustus trekt 'Rail Away' een week lang door Europese hoofdsteden, met in het midden van de week een exotisch uitstapje naar Rio de Janeiro (herhalingen). Elke dag om 19.50 uur op NPO 2. Op dezelfde zender start 'Blauw Bloed' vanaf 7 september om 19.20 uur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Siska Schoeters (foto: TVvisie - © Nico De Freyn 2019)

"Wanneer was u voor het laatst verliefd?", "Heeft de paus altijd gelijk?" of "Moet het celibaat niet afgeschaft worden?". Zes priesters krijgen in een lege televisiestudio anonieme vragen van het publiek voorgeschoteld die ze moeten beantwoorden. Siska Schoeters gaat radio maken bij Radio Maria en meldt zich aan in de gevangenis van Brugge.

'Durf te Vragen', om 20.35 uur op En.

Dossiers