Astrid Joosten presenteert nieuw seizoen 'De S.P.E.L.show'

dinsdag 23 juli 2019
Foto: BNNVARA - © credits: Annemieke van der Togt 2019

In de spannende BNNVARA-taalquiz 'De S.P.E.L.show' onder leiding van Astrid Joosten nemen drie Bekende Nederlanders het op tegen een alfabet van onbekende Nederlanders.

Het draait allemaal om taalkennis: wie is het best in spelling, spreekwoorden en grammatica? Na drie rondes neemt de beste speler van het alfabet het in de finale op tegen de beste speler onder de prominenten. Het nieuwe, tweede seizoen van ‘De S.P.E.L.show’ is vanaf 24 juli tien weken lang op woensdag om 21.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.


Astrid ontvangt in de eerste aflevering op 24 juli presentator Klaas van Kruistum, cabaretier/presentator Jörgen Raymann en zangeres Janouk Kelderman.

In de tweede aflevering op 31 juli zijn dat cabaretier Johan Goossens, presentator Sofie van den Enk en schrijver Ronald Giphart.

En in de derde aflevering op 7 augustus presentator Jochem van Gelder, Tweede Kamer-lid Peter Kwint en kunstcurator Stephanie Afrifa.

Astrid Joosten: 'Er doen dit seizoen weer heel veel leuke BN’ers mee, van Lucille Werner en Kees Boot tot Heleen van Royen en Ajouad El Miloudi. Nieuw dit jaar is dat de BN’ers spelen voor een goed doel: het Jeugdeducatiefonds. Dit fonds biedt financiële ondersteuning voor kinderen op de basisschool die extra bijles nodig hebben, maar van wie de ouders dat niet kunnen betalen.'

Op de website spelshow.bnnvara.nl kan tien weken lang online een taalquiz worden gespeeld.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

'American Pie' van Don McLean was zonder twijfel een van de meest kenmerkende singer-songwriter-lp's van 1971. De plaat, met als absolute hoogtepunten het titelnummer en 'Vincent', McLeans ontroerend huldebetoon aan Vincent Van Gogh, is een klassieker in het folkrockgenre. Don McLean zelf vertelt over de impact die het album destijds had op de babyboomgeneratie, maar ook over de relevantie ervan, tot op de dag van vandaag. Ook producer Ed Freeman en muzikant Jake Bugg komen aan het woord en we krijgen unieke beelden te zien van George Michael die het nummer 'The Grave' brengt.

'Classic Albums', om 22.45 uur op Canvas.

Dossiers