Astrid Joosten presenteert nieuw seizoen 'De S.P.E.L.show'

dinsdag 23 juli 2019
Foto: BNNVARA - © credits: Annemieke van der Togt 2019

In de spannende BNNVARA-taalquiz 'De S.P.E.L.show' onder leiding van Astrid Joosten nemen drie Bekende Nederlanders het op tegen een alfabet van onbekende Nederlanders.

Het draait allemaal om taalkennis: wie is het best in spelling, spreekwoorden en grammatica? Na drie rondes neemt de beste speler van het alfabet het in de finale op tegen de beste speler onder de prominenten. Het nieuwe, tweede seizoen van ‘De S.P.E.L.show’ is vanaf 24 juli tien weken lang op woensdag om 21.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.


Astrid ontvangt in de eerste aflevering op 24 juli presentator Klaas van Kruistum, cabaretier/presentator Jörgen Raymann en zangeres Janouk Kelderman.

In de tweede aflevering op 31 juli zijn dat cabaretier Johan Goossens, presentator Sofie van den Enk en schrijver Ronald Giphart.

En in de derde aflevering op 7 augustus presentator Jochem van Gelder, Tweede Kamer-lid Peter Kwint en kunstcurator Stephanie Afrifa.

Astrid Joosten: 'Er doen dit seizoen weer heel veel leuke BN’ers mee, van Lucille Werner en Kees Boot tot Heleen van Royen en Ajouad El Miloudi. Nieuw dit jaar is dat de BN’ers spelen voor een goed doel: het Jeugdeducatiefonds. Dit fonds biedt financiële ondersteuning voor kinderen op de basisschool die extra bijles nodig hebben, maar van wie de ouders dat niet kunnen betalen.'

Op de website spelshow.bnnvara.nl kan tien weken lang online een taalquiz worden gespeeld.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Al tien jaar lang is Mia een trouwe en hardwerkende manager van een kerstmutsenwinkel in een kleine stad. Maar dit seizoen heeft haar baas een teleurstellende mededeling voor haar. De positie die ze begeerde gaat naar zijn zoon Nick, die vanuit New York komt om het familiebedrijf over te nemen. Mia is ontevreden met het vooruitzicht de zoon te moeten opleiden, maar ontdekt al snel dat Nick een charismatische charmeur is en wordt verliefd op hem. Nick heeft aanvankelijk zijn twijfels over het feit dat hij zijn leven in de grote stad achter zich heeft gelaten, maar hij en Mia beseffen langzaam dat zij het kerstwonder zijn waar ze elk op gewacht hebben.

'Hats Off to Christmas!', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers