Astrid Joosten presenteert nieuw seizoen 'De S.P.E.L.show'

dinsdag 23 juli 2019
Foto: BNNVARA - © credits: Annemieke van der Togt 2019

In de spannende BNNVARA-taalquiz 'De S.P.E.L.show' onder leiding van Astrid Joosten nemen drie Bekende Nederlanders het op tegen een alfabet van onbekende Nederlanders.

Het draait allemaal om taalkennis: wie is het best in spelling, spreekwoorden en grammatica? Na drie rondes neemt de beste speler van het alfabet het in de finale op tegen de beste speler onder de prominenten. Het nieuwe, tweede seizoen van ‘De S.P.E.L.show’ is vanaf 24 juli tien weken lang op woensdag om 21.25 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.


Astrid ontvangt in de eerste aflevering op 24 juli presentator Klaas van Kruistum, cabaretier/presentator Jörgen Raymann en zangeres Janouk Kelderman.

In de tweede aflevering op 31 juli zijn dat cabaretier Johan Goossens, presentator Sofie van den Enk en schrijver Ronald Giphart.

En in de derde aflevering op 7 augustus presentator Jochem van Gelder, Tweede Kamer-lid Peter Kwint en kunstcurator Stephanie Afrifa.

Astrid Joosten: 'Er doen dit seizoen weer heel veel leuke BN’ers mee, van Lucille Werner en Kees Boot tot Heleen van Royen en Ajouad El Miloudi. Nieuw dit jaar is dat de BN’ers spelen voor een goed doel: het Jeugdeducatiefonds. Dit fonds biedt financiële ondersteuning voor kinderen op de basisschool die extra bijles nodig hebben, maar van wie de ouders dat niet kunnen betalen.'

Op de website spelshow.bnnvara.nl kan tien weken lang online een taalquiz worden gespeeld.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Echte Verhalen: De Buurtpolitie' - Koen (Andy Peelman) en politiehond Barry in 'Echte Verhalen: De Buurtpolitie' (foto: VTM -  MEDIALAAN 2018)

Terwijl de buurtpolitie een diefstal van dynamiet uit een legerkazerne onderzoekt, wordt het korps ook geconfronteerd met klachten over grondtrillingen in een wijk. De agenten gaan op onderzoek, maar staan voor een raadsel.

'De Buurtpolitie: De Tunnel', film uit 2017 met oa. Andy Peelman, om 20.25 uur op VTM.

Dossiers