Zelfmoordscène weg uit '13 Reasons Why'

dinsdag 16 juli 2019
Foto: © Netflix 2019

Netflix heeft alsnog de felbesproken zelfmoordscène van tienermeisje Hannah uit seizoen 1 van '13 Reasons Why' weggehaald. Er was heel veel kritiek op omdat ze voor meer zelfmoorden zou hebben gezorgd.

In de scène, die drie volle minuten duurt, zien we hoe Hannah haar polsen doorsnijdt in bad na aanhoudende pesterijen op school. Meteen na de release van seizoen 1 was er heel veel kritiek op die scène. Maar Netflix trok zich daar aanvankelijk niets van aan. 'Je hoeft niet te kijken', liet Netflix-baas Reed Hastings zich zelfs ontvallen.


Maar onder de aanhoudende druk en een onderzoek dat uitwees dat jonge Amerikanen sinds de lancering van '13 Reasons Why' vaker zelfmoord zouden hebben gepleegd, werd nu toch besloten om de scène te verwijderen. Het aantal zelfmoorden onder jongeren tussen 10 en 17 is volgens datzelfde onderzoek in april 2017 met bijna 30 procent gestegen.

'13 Reasons Why' kreeg ook al kritiek omdat er een wel erg gewelddadige verkrachtingsscène in wordt vertoond. Netflix liet daarom al een waarschuwingsboodschap voor elke aflevering monteren.

Het derde seizoen van '13 Reasons Why' is vanaf oktober te zien.

Bron: ad.nl

Nederland: Zelfmoordgedachten? Neem contact op met 113 Zelfmoordpreventie via 0900-0113 of 113.nl.

België: Wie vragen heeft over zelfdoding, kan 24/7 terecht op het gratis nummer 1813 en zelfmoord1813.be.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

Hostess Sydney moet tijdens een van haar vluchten zorgen voor de achtjarige Leah die alleen naar Chicago vliegt. Nadat Leah veilig is afgezet bij haar vader, Jonathan, vindt Sydney een pakketje dat het meisje achtergelaten heeft. Sydney bezorgt het cadeau terug aan Leah en wordt uitgenodigd mee te doen met enkele leuke kerstfestiviteiten van het gezin. Wanneer Sydney haar vlucht mist, zit ze een paar dagen vast. Leah en Jonathan nodigen haar uit om de vakantie met hen door te brengen.

'Christmas Connection', om 20.40 uur op Vitaya.

Dossiers